Ανακοίνωση -καταγγελία εξέδωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας για το θέμα των εμβολίων, καταλλογίζοντας συγκεκριμένες ευθύνες. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

"Αξιότιμοι υπεύθυνοι,

Οι Οδοντίατροι του Νομού Πρέβεζας παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ένα θέατρο του παραλόγου με θέμα τον εμβολιασμό μας, σε σενάριο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και σκηνοθεσία του Υπουργείου Υγείας. Σε ρόλο ταξιθέτη που δε μας αφήνει να παρακολουθήσουμε την παράσταση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας... Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να μάθει ο κόσμος το μέγεθος του εμπαιγμού...

Αρχές της προηγούμενης εβδομάδας διαπιστώσαμε με έκπληξη πως δεν συμπεριληφθήκαμε στην πλατφόρμα των εμβολιασμών. Επίσημα δόθηκε η δικαιολογία πως οι λίστες των οδοντιάτρων από την Ε.Ο.Ο. άργησαν να σταλούν... Θαρρείς και είναι δουλειά της Ε.Ο.Ο. να μας εμβολιάσει και όχι του κράτους... Λες και δεν μπορούν να βρουν τα στοιχεία μας από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αν θέλουν... Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου εκ μέρους της Ε.Ο.Ο. για να ενταχθούμε, κάτι που συνέβη τελικά την Παρασκευή... Ήδη είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα τα ραντεβού μας να πηγαίνουν για Μάρτιο στην καλύτερη των περιπτώσεων... Άμεσα επικοινωνήσαμε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας και συμφωνήσαμε, κατόπιν δικής του πρότασης, να εμβολιαζόμαστε σε καθημερινή βάση μαζί με τους ιδιώτες ιατρούς, με τις δόσεις που θα περισσεύουν από τον εμβολιασμό των άνω των 85 συμπολιτών μας... Έστω και έτσι ωσάν επαίτες τουλάχιστον θα επισπεύδαμε την διαδικασία και θα μειώναμε την πιθανότητα διασποράς του ιού... Φευ!!! Την Τρίτη 19/01 με άνωθεν παρέμβαση δόθηκε εντολή οι περισσευούμενες δόσεις να διατεθούν στα σώματα ασφαλείας... Ο Κύριος Διοικητής δεν είχε την στοιχειώδη ευθιξία να μας ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή και το μάθαμε μέσω «ενδονοσοκομειακής διαρροής»... Οι πρώτοι στη λίστα και πιο ηλικιωμένοι συνάδελφοι ακόμη περιμένουν το τηλέφωνο από το Νοσοκομείο που δεν θα γίνει ποτέ... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάποιοι λίγοι ευτυχώς που άργησαν να μπουν στην πλατφόρμα δεν βρίσκουν καθόλου ημερομηνία εμβολιασμού και είναι καταδικασμένοι να δουλεύουν με το φόβο, ποιος ξέρει για πόσο καιρό...

Κύριοι!!! Αν δεν το γνωρίζετε το επάγγελμά μας είναι το νούμερο ένα στην παγκόσμια λίστα επικινδυνότητας για κορωνοϊό λόγω του αερολύματος και της πολύ κοντινής απόστασης που δουλεύουμε τον ασθενή... Έπρεπε να μας έχετε ΗΔΗ εμβολιάσει...αλλά αργείτε χαρακτηριστικά και πιθανώς αυτό σε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα να κοστίσει ΖΩΕΣ... Και αυτή τη φορά το έγκλημα θα έχει σίγουρα ένοχο...

Για το ΔΣ,

          Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας  

                                                                    Ντούμος Δημήτριος                                                      Γιώτη Ουρανία

Τρία νέα κρούσματα COVID 19, βεβαιώθηκαν στη δομή φιλοξενίας Φιλιππιάδας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων στα 35. Ο ΕΟΔΥ ωστόσο δεν έχει προσθέσει τα συγκεκριμένα κρούσματα στη σχετική λίστα, γεγονός που δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η απόκρυψη της συγκεκριμένης συρροής δεν είναι άσχετη με την πίεση που δέχτηκε η κυβέρνηση να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, και ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δεν θα το επέτρεπε. Βέβαια εάν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι εγκληματικό παρά το ότι η δομή έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα.   

Όσον αφορά τα σημερινά θετικά κρούσματα στην Ήπειρο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είναι επτά, όλα στην Περιφερειακή ενότητα ωαννίνων. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σε ανακοίνωσή του σημειώνει: Ο ιδιωτικός τομέας της Π.Φ.Υ εξυπηρετεί στις υποδομές του με εγκυρότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα τον Έλληνα πολίτη. Συγχρόνως όμως, από το 2013 έως σήμερα ο ιδιωτικός εργαστηριακός τομέας χρηματοδοτεί και τη Δημόσια Υγεία με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καταβάλλοντας ετησίως επιστροφές χρημάτων Rebate και Claw back. Claw back του οποίου η ισχύς παρατείνεται, με απόφαση εν μέσω πανδημίας, έως και το 2024.

Επισημαίνουμε ότι η παραμονή του claw back και η καταβολή του από τα εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικο-εργαστηριακούς ωθεί τους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε αδυναμία λειτουργίας τους με τραγικές συνέπειες και για τη δημόσια υγεία.

Από την έναρξη της πανδημίας ο ιδιωτικός τομέας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επιπλέον, στέκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης στηρίζοντας τους συμπολίτες μας και   συμβάλλοντας τα μέγιστα τόσο στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας όσο και στη προάσπιση του ΕΣΥ.

 

Σε μηνιαία βάση διενεργούνται στη χώρα περισσότερα από 750.000 διαγνωστικά test για τη διάγνωση της νόσου εκ των οποίων το 50% εξ’ αυτών εξυπηρετούνται από ιδιωτικές δομές.

Δυστυχώς την Παρασκευή 27/11/2020, ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε σήμερα η επιβολή πλαφόν στις τιμές των διαγνωστικών test για τη νόσο Covid-19.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια στην πλειοψηφία τους δεν δύνανται να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές σε καθεστώς διατίμησης με αναξιόπιστα αντιδραστήρια ή με έκπτωση στο εργαστηριακό πρωτόκολλο.

Οι συνέπειες της συρρίκνωσης του ιδιωτικού δικτύου, ανίχνευσης της διασποράς του ιού στην κοινότητα και της διαχείρισης της πανδημίας θα είναι τραγικές.

Mε αυτά τα δεδομένα καλούμε τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσουν:

* Την παράταση ισχύος του Claw back που θεωρούμε μείζονος σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία της Π.Φ.Υ. Το Claw back πρέπει επιτέλους, άμεσα να καταργηθεί σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών.

* Την διατίμηση των διαγνωστικών τεστ για την νόσο Covid 19.

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Π.

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Δήμας Θωμάς                                                 Σουμαλεύρης Δημήτριος

Έξι κρούσματα βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σ' αυτά τα δεκάδες θετικά κρούσματα που διαπιστώθηκαν το τελευταίο διήμερο στο Κέντρο Φιλεξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας, δίνοντας έτσι τροφή για σχόλια περί διπλής λίστας... 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο τρία νέα κρούσματα έχουν βεβαιωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, δύο στην Πρέβεζα και ένα στην Άρτα με τις δύο Π.Ε. να επιστρέφουν στον χάρτη της πανδημίας έπειτα από αρκετές ημέρες. "Κράτησε' το 'μηδέν' η Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του τελευταίου 24ώρου, έχει ως εξής: 

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 14

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 44

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3

ΑΡΤΑΣ 1

ΑΧΑΪΑΣ 22

ΒΟΙΩΤΙΑΣ 19

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 46

ΔΡΑΜΑΣ 3

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 30

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 32

ΕΒΡΟΥ 5

ΕΥΒΟΙΑΣ 13

ΗΛΕΙΑΣ 2

ΗΜΑΘΙΑΣ 14

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 69

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3

ΚΑΒΑΛΑΣ 3

ΚΑΛΥΜΝΟΥ 7

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 62

ΚΙΛΚΙΣ 5

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 7

ΛΑΚΩΝΙΑΣ 7

ΛΑΡΙΣΑΣ 16 

ΛΑΣΙΘΙΟΥ 7

ΛΕΣΒΟΥ 12

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 13

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 4

ΜΥΚΟΝΟΥ 5

ΝΗΣΩΝ 6 

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 21

ΞΑΝΘΗΣ 12

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 36

ΠΙΕΡΙΑΣ 25

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2

ΡΕΘΥΜΝΟΥ 4

ΡΟΔΟΠΗΣ 8

ΣΕΡΡΩΝ 17

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 7

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4

ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3

ΧΑΝΙΩΝ 2

Συρροή κρουσμάτων στη Δομή φιλοξενίας Φιλιππιάδας

Όσον αφορά τη συρροή COVID 19, η οποία διαπιστώθηκε έπειτα από ιχνηλασία που έγινε σε θετικό κρούσμα και σε εκτεταμένα τεστ που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους φιλοξενούμενους στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα και βρέθηκαν 17 θετικά, ο Δήμος Ζηρού, εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Έπειτα από αυτή την εξέλιξη στη Δομή εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα προστασίας (αυστηρή καραντίνα) σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στις κοινές υπουργικές αποφάσεις, για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.  

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι στη Δομή θα είναι συνεχείς και η κατάσταση θα επανεξετάζεται διαρκώς.

Ο Δήμος Ζηρού με αίτημά του προς τον ΕΟΔΥ ζήτησε να πραγματοποιηθούν, για δεύτερη φορά, προληπτικά δωρεάν τεστ COVID19 στη Φιλιππιάδα για τον γενικό πληθυσμό.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο διασποράς στον γενικό πληθυσμό λόγω των θετικών κρουσμάτων σε διαμένοντες του Κέντρου Φιλοξενίας, έπειτα από τα αυστηρά μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται ήδη στη Δομή, δεν υφίσταται. Συνιστάται ωστόσο στους πολίτες να συνεχίσουν ν’ ακολουθούν και να τηρούν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Ο Δήμος Ζηρού παραμένει σε εγρήγορση και σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις".

Μπορεί χτες να πήραμε μία βαθιά ανάσα ανακούφισης βλέποντας ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID 19, στην Ήπειρο, έπεσαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο (3 στα Ιωάννινα και 3 στην Άρτα) ωστόσο δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Οι αναλύσεις στα λύματα που γίνονται μία φορά την εβδομάδα δείχνουν ότι ο κορωναϊός είναι εδώ, ενώ και στις πύλες εισόδου, ειδικά από την Κακαβιά, τα θετικά κρούσματα που ανιχνεύονται είναι καθημερινά.

Κατά συνέπεια συνεχίζουμε να προσέχουμε διότι ο ιός καραδοκεί…

Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τo Σάββατο 19 Δεκεμβρίου drive through rapid test στους κατοίκους του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Λούρου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη τάξη και επιτυχία τόσο στην οργάνωση όσο και προς το επιθυμητό αποτέλεσμα διότι και τα 92 rapid test βγήκαν αρνητικά. Σε όλη τη διάρκεια του drive through rapid test ήταν παρόντες (συμμετέχοντας στη διαδικασία του test) ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λούρου κ. Νικόλαος Παγγές μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λούρου κ. Σπύρο Γκούρα και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Συντονιστής COVID-19 κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης. Επίσης συμμετείχε στη δράση πραγματοποιώντας το test και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος όπως και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής όπως ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γρηγόριος Κουμπής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Καραμανίδης καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού κ. Ηρακλής Σίσκας. Σύντομα θα οριστεί και θα ανακοινωθεί ανάλογη δράση drive through rapid test στους κατοίκους του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου όπου και θα κληθούν όσοι Δημότες το επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Το σύνολο των τεστ που διενεργήθηκαν δωρεάν σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στη Φιλιππιάδα, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βεβαιώθηκαν αρνητικά στην COVID 19.

Πιο συγκεκριμένα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας προσήλθαν να υποβληθούν στο τεστ 108 συμπολίτες μας και όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί στο νέο ιό.

Εμβολιαστικό Κέντρο το Κ.Υ. Φιλιππιάδας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, ορίστηκε ως εμβολιαστικό κέντρο αλλά και κέντρο για κλινική εξέταση και λήψη δειγμάτων για μοριακό έλεγχο Covid 19 με ωράριο λειτουργίας 07.00 -15.00.

Επισυνάπτεται το ενημερωτικό έγγραφο

K.Y._Filippiadas.pdf

"Η ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ"

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Ιωαννίνων, με αφορμή την απόφαση της

κυβέρνησης για μετακίνηση πέντε ιατρών από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων σε υγειονομικές μονάδες της Βορείου

Ελλάδας, αναφέρονται τα εξής: "Με μιά απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση το Υπουργείο Υγείας δια του Γ.Γ.

Ιωάννη Κωτσιόπουλου μετακινεί 3 επικουρικούς παθολόγους, που στελεχώνουν τις Μονάδες Λοιμωδών για Covid-

19 από το ΠΓΝΙ και έναν Διευθυντή Αναισθησιολογίας από το Γ.Ν Χατζηκώστα, σε Νοσοκομεία της Δυτικής

Μακεδονίας.

Η απόφαση αυτή πέρα από το απαράδεκτο της διαδικασίας, που θυμίζει άλλες εποχές, χωρίς καμιά συνεννόηση με

τους γιατρούς , τα τμήματα, τις διευθύνσεις κλπ επί της ουσίας, αποδιαρθρώνει και στην περιοχή μας και συνολικά

το ΕΣΥ.

Αφαιρεί γιατρούς από το ΠΓΝΙ, ένα Νοσοκομείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας,

που διαχρονικά αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με απολύτως αξιόπιστο τρόπο, νοσήλευσε στις μονάδες

του (Λοιμωδών και ΜΕΘ) ασθενείς και από τη Δυτική Μακεδονία και βεβαίως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει

προσφέροντας υψηλού επιπέδου κρίσιμες υπηρεσίες.

Αφαιρεί γιατρούς που είναι σε κρίσιμα πόστα και έχουν δώσει την μάχη όλο αυτό το διάστημα με αυτοθυσία,

αποδιαρθρώνοντας τις Μονάδες Λοιμωδών για τον COVID-19.

Αποδιαρθρώνει και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ. Χατζηκώστα, από το οποίο έχουν ήδη μετακινηθεί και άλλοι

γιατροί , ενώ ταυτόχρονα στηρίζει και την Μονάδα COVID του νοσοκομείου αυτού.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν χάσει τον έλεγχο

Αφού για μήνες μετά το πρώτο κύμα της Πανδημίας αμέλησαν εγκληματικά , χωρίς να θωρακίσουν το ΕΣΥ.

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που ψήφισαν έναν προϋπολογισμό για το ΕΣΥ 572 εκ. λιγότερα από τον περσινό,

εν μέσω πανδημίας.

Είναι αυτοί που δεν προκήρυξαν μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ επί μήνες για να δοθούν επιπλέον κρίσιμα κίνητρα για να

στελεχωθούν τα Νοσοκομεία, οι ίδιοι που διώκουν υγειονομικούς επειδή «μιλάνε».

Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που έχουν απίστευτες ανεπάρκειες στην επιδημιολογική επιτήρηση και στους

στοχευμένους ελέγχους οδηγώντας περιοχές σε αυστηρά lockdown (Δυτική Αττική, Κοζάνη) και τρέχουν πάλι την

τελευταία στιγμή, με τα τυχαιοποιημένα test μετά από 9 ολόκληρους μήνες ολιγωρίας.

Είναι ο κ. Μητσοτάκης που ακόμη και τώρα προτιμάει να τα έχει καλά με τους κλινικάρχες, αντί να επιτάξει τα

μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Βόρειας Ελλάδας για να βοηθήσουν ουσιαστικά στην πανδημία.

Με την πολιτική, που ακολουθούν θα απαξιώσουν ακόμη και το εμβόλιο , που είναι ένα πολύτιμο όπλο, ταυτόχρονα

όμως με την λήψη των άλλων μέτρων, όπως τονίζουν και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, για την λήψη των οποίων

καλούμε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να τα τηρούν αυστηρά.

Έστω και την τελευταία στιγμή, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την αποδιάρθρωση και την διάλυση του

ΕΣΥ.

Το αίτημα για την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης γιατρών δεν είναι ούτε τοπικιστικό, ούτε απέναντι στην

αλληλεγγύη που οφείλουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας και την οποία τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της

περιοχής μας την έχουν πολλαπλώς επιδείξει και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Είναι απολύτως απέναντι στις

σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης, που έτσι όπως λειτουργεί θα αποδιαρθρώσει κρίσιμους κόμβους του ΕΣΥ, σε

όλη την επικράτεια.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει προτείνει εδώ και πολλούς μήνες για την

ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ , για την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας.

Διαφορετικά θα είναι απολύτως υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους αμέλειες , που συνεχίζονται .

Στη Φιλιππιάδα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14.00 συνεργείο του ΕΟΔΥ για ελέγχους ανίχνευσης Covid-19 στον γενικό πληθυσμό.

Τα τεστ θα διενεργηθούν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας και θα γίνονται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στο οποίο θα πρέπει να επιβαίνουν μέχρι δύο (2) άτομα, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.

Οι πολίτες, οι οποίοι θα εξετάζονται δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και την Αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ θα χρειαστεί να δηλώσουν και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Επίσης μπορούν να προσέρχονται στον χώρο για την υποβολή σε τεστ και πεζοί τηρώντας όμως αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (χρήση μασκών, αποστάσεις κλπ).

Ιδιαίτερα καλούνται να προσέλθουν για τη διενέργεια τεστ, όσοι τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή παρουσιάζουν συμπτώματα που θεωρούνται συμβατά με λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε σχετική δήλωση σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για διενέργεια τεστ COVID 19 στον γενικό πληθυσμό. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες δεν χρειάζεται να εισέρχονται για ελέγχους στα Νοσοκομεία τα οποία ήδη δέχονται μεγάλη πίεση. Ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης και με προσήλωση στα σοβαρά ζητήματα της εποχής, αναλαμβάνει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών, διότι όπως έχουμε ξαναπεί η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται αυξημένη προσοχή απ’ όλους μας, πειθαρχία, προσωπική υπευθυνότητα και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν rapid test στη Δημοτική Ενότητα Λούρου. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ο Δήμος Πρέβεζας συνεχίζοντας τις δράσεις του και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διοργανώνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου δωρεάν rapid test «drive through» (μέσα από το αυτοκίνητο) για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Λούρου .

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται τις ώρες 10.00-14.00 στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Λούρου, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα λήψης δειγμάτων και από πολίτες που δεν διαθέτουν αυτοκίνητο. Όσοι προσέλθουν για rapid test θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα".

Σχετικά με όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας για τους θανάτους από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Βόλου, ο πρ. Υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το πολλά περιστατικά COVID -19, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου καταδεικνύουν την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλλουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για την παροχή ιατρικής περίθαλψης ώστε να κρατήσουν τους ασθενείς στην ζωή.

Δυστυχώς, ορισμένοι εξ αυτών καταλήγουν και οι όποιες εικόνες με την παραμονή τους εκτός των ψυκτικών θαλάμων ήρθαν στη δημοσιότητα δεν έχουν καμία σχέση με την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα. Είναι άδικο και επιστημονικά ανυπόστατο να τους αποδίδονται ευθύνες.

Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, αλλά και παρακολουθώντας τις εξελίξεις θέλω να συγχαρώ το υγειονομικό προσωπικό για τον αγώνα, που δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η βοήθεια, που όλοι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στο έργο τους, αλλά και στους ασθενείς είναι να τηρούμε με απόλυτη αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, τουρκικών προκλήσεων και καταστροφών από κυκλώνες και σεισμούς κινείται με μεθοδικότητα και σχέδιο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς κρίσεις και δίδοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στις δύσκολες αυτές ώρες στέκεται με ευήκοον ους στις εκκλήσεις μας και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της υπαίθρου, αγρότες και κτηνοτρόφους, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη -από την οποία προέκυψαν ευχάριστες ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή -όπου βρέθηκε ο υπουργός για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα των αποζημιώσεων των καρπουζοπαραγωγών και των χοιροτρόφων για την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για μεν τους καρπουζοπαραγωγούς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 28 Ιουλίου 2020 να υπάρξει στήριξή τους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «από 18 λεπτά που πούλαγαν πέρσι τα καρπούζια τους, φέτος πουλούν στα 6 λεπτά, στο 1/3».

Ο κ. Βορίδης τότε είχε απαντήσει ότι εξετάζει την ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών μέσω Μέτρου του ΠΑΑ. Όπως ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή, ήδη εκταμιεύθηκαν (εννοεί εγκρίθηκαν) 3 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώιμα καρπούζια, ενώ αποδέχθηκε ως εύλογο το αίτημα Χαρακόπουλου για αποζημίωση και των όψιμων καρπουζιών και μάλιστα δεσμεύτηκε για γενναιότερη χρηματοδότηση εντός του μήνα.

Για δε τους χοιροτρόφους, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γιάννη Μπούρα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ο αρμόδιος υπουργός έδειξε κατανόηση στο θέμα, που είχε τεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον κυβερνητικό βουλευτή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 7 Απριλίου 2020, δεσμευόμενος αυτή τη φορά ότι έως τέλος του χρόνου θα υπάρξει ικανοποιητική αποζημίωση και των χοιροτρόφων.

 

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του 'κορωνοίού'όχι μόνο οι αθλητικοί Σύλλογοι πλην των ΠΑΕ και των ΚΑΕ αλλά και οι Ομοσπονδίας, Συνομοσπνδίες και Πολιτιστικοί σύλλογοι τέθηκαν σε 'καραντίνα', καθώς έχουν απαγορευτεί όλες οι εκδηλώσεις ακόμη και οι συναθροίσεις. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. 

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369