ΥΓΕΙΑ

Την Παρασκευή 2-3-2018 στο ΠΓΝΙ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κου Β. Οικονόμου και οι συναντήσεις του με την διοίκηση και τον σύλλογο εργαζομένων. Η συνάντηση, όπως περιμέναμε, ήταν αποκαλυπτική για τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο χώρο της Υγείας.

Η ΔΑΚΕ και ο Γραμματέας του Συλλόγου (ΔΗΣΥ) είχαν φροντίσει στα πλαίσια της τακτικής που εφαρμόζουν και στην ΠΟΕΔΗΝ, να βγάλουν ανακοίνωση-καταγγελία, ερήμην των άλλων παρατάξεων βάζοντας πλάτη στον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ.

Απαντώντας στα ερωτήματα της παράταξης μας ο Κος Οικονόμου ήταν αποκαλυπτικός. Όχι μόνο δεν πήρε πίσω της δηλώσεις του ότι θα βάλει “Χ” σε όσους προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά ξεκαθάρισε ωμά και ξάστερα ότι:

  • Oι Σοβιετικού τύπου ΤΟΜΥ θα αντικατασταθούν από ιδιωτικές και Δημόσιες συμπράξεις Ιατρείων, που θα περιλαμβάνουν περισσότερες Ιατρικές ειδικότητες. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας και θα υπογραφούν συμβάσεις με ιδιώτες Ιατρούς.

  • Ο συνολικός προϋπολογισμός της Υγείας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και τα Νοσοκομεία θα πρέπει πλέον να βρουν τρόπους να έχουν έσοδα και από Ασφαλιστικές εταιρείες και από ιδιώτες, οι οποίοι θα κάνουν ιατρικές πράξεις χρησιμοποιώντας τις δομές και το προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων!

  • Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης & εστίασης θα επιστρέψουν ξανά στους εργολάβους για να ελαφρυνθούν οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων! (Δεν τον ενημέρωσε ο λαλίστατος Πρόεδρος του Συλλόγου και στέλεχος της ΔΑΚΕ, ότι με τις νέες συμβάσεις και οι εργαζόμενοι πληρώνονται καλύτερα και το δημόσιο έχει όφελος)

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως δεν πήρε καμία θέση για την αξιολόγηση και τις απολύσεις με τον Νόμο του Μητσοτάκη, καμία θέση για τον ενιαίο Νοσηλευτικό κλάδο, ενώ ο αναπληρωτής Τομεάρχης κος Φωτήλας ειρωνεύτηκε ερώτηση για τοανθυγιεινό επίδομα.

Συμπέρασμα….; ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ! Ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, μειώσεις προϋπολογισμών, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποίηση της Υγείας και ειρωνείες. Ότιδηλαδή προσπάθησαν να εφαρμόσουν και στην εποχή της Σαμαροβενιζελικής παντοδυναμίας. Αποκαλυπτική η δήλωση που έκανε στην συνέντευξη στα τοπικά μέσα “... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ (ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ), ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΛΙΓΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΒΕΡΕΣΕ”!!!

Ας προσέξουν καλά λοιπόν όσοι θέλγονται από τους σχεδιασμούς της ΝΔ στο χώρο της Υγείας. Το ξαναζήσαμε.

Ευχαριστούμε αλλά δεν θα ξαναπάρουμε.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Το νέο επταμελές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικάς συνεδρίασε τη Δευτέρα 17/9/2018  με θέμα τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και έπειτα από ομόφωνη απόφαση η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η κάτωθι:


Πρόεδρος: Βράνια Μαίρη
Αντιπρόεδρος: Μάντζιου Βαρβάρα
Γραμματέας: Λώλης Απόστολος
Ταμίας: Σαρηγιαννίδης Χρήστος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Γραφείο Τύπου: Γήτας Μίλτος
Υπεύθυνη Ιματισμού/Φορεσιών: Βαίτση Σπυριδούλα
Υπεύθυνος Τμημάτων: Λισγάρας Σπύρος

Mε Τιμή
Το Δ.Σ.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει έναν εικονογράφο - σκιτσογράφο για συνεργασία. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του, τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα δείγμα της δουλειάς του στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.