ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

synedrio zoikis paragogis

Στις 30 Ιανουαρίου του 2015 διεξάγεται το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής στη Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO

, στο πλαίσιο της 9ης Ζωοτέχνια, στη διοργάνωση του οποίου συμμετέχει το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου.
Το Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τα τέσσερα Τμήματα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Λάρισας, του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποτελεί πλέον σημαντικό θεσμό για την επιστημονική κοινότητα και την παραγωγική βάση της χώρας, καθώς στις συνεδρίες του αναλύονται όλα τα επίκαιρα και διαχρονικά κτηνοτροφικά θέματα, ενώ θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σε καινοτόμες ερευνητικές δράσεις με Παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως η πρωτεωμική ανάλυση του Ελληνικού προβάτου Φριζάρτα, η ανάλυση της ποιότητας του αέρα σε πτηνοτροφικές μονάδες, η εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας σε Ελληνικά πτηνοτροφεία και η συγκριτική μελέτη μείωσης εκλυόμενων αέριων ρύπων σε χοίρους πάχυνσης, η ανθεκτικότητα στις μαστίτιδες των εγχώριων φυλών γιδιών, η ανοσοδιατροφή, όλες προϊόντα ερευνητικής δράσης του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου και των επιστημονικών συνεργατών τους και των παραγωγικών τους εταίρων.
Η Οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου προσκαλεί όλους τους συναδέλφους της περιοχής, τους επιχειρηματίες στον κτηνοτροφικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων ζωικής προέλευσης, τους παραγωγούς και όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και να αναπτύξουν και τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς, ώστε στην επόμενη προγραμματική περίοδο η αρχή της σύμπραξης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και παραγωγής, στην οποία πρωτοπόρο ήταν το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, να οδηγήσει σε χειροπιαστά άλματα ποιότητας, παραγωγικής ενδυνάμωσης και καινοτομίας στην κτηνοτροφία της Ηπείρου.
Ο σίγουρος δρόμος για την Ελλάδα μετά τις εκλογές περνάει από την κτηνοτροφία, είναι λοιπόν κρίμα να λείπουν όσοι ζουν και εργάζονται για αυτήν από την Ήπειρο που αποτελεί και κορυφαία παραγωγική δύναμη της χώρας.
Για πληροφορίες και προσκλήσεις στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, τηλέφωνο:26810 50200 & 26810 50230 και e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

e horos logo