ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Την έκπληξη και αγανάκτηση του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» προκαλούν οι νέες και αυξημένες απαιτήσεις των δανειστών – θεσμών σε βάρος του αγροκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, τονίζοντας ότι εάν γίνουν αποδεκτές, θα σημάνουν την οριστική διάλυση της εγχώριας παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας των προϊόντων όλου του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου της χώρας, καθώς και του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο.

 Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης σε διαμαρτυρία του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ως ανεδαφικές, ανεφάρμοστες και εξωφρενικές προτάσσονται οι νέες, φορολογικές επιβαρύνσεις των αγροτών, η κατάργηση του ΟΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή, η επιβολή αυξημένου φορολογικού συντελεστή στο φόρο εισοδήματος των παραγωγών, η απαράδεκτη επιβολή ΕΝΦΙΑ στους κτηνοπτηνοτρόφους, η φορολόγηση των επιδοτήσεων, κτλ.

«Κατ΄αυτό τον τρόπο, παρακολουθώντας τις πιέσεις των δανειστών που ασκούνται τα τελευταία χρόνια συνολικά του μνημονίου σε βάρος της αγροτικής παραγωγής επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας ότι πρόκειται για εντολείς αποικιοκρατών σε εντεταλμένη υπηρεσία που ενεργούν και προτείνουν βάσει εσκεμμένου εκ προμελέτης σχεδίου με σκοπό το σφετερισμό και την ιδιοποίηση της παραγωγικής βάσης στο γεωργικό κλάδο.

Προφανώς πρόκειται περί ασχέτων στοιχείων σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που αγνοούν παντελώς τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού που τη διέπουν,

θεωρούν τους έλληνες αγρότες ως παρίες αντί ισότιμους εταίρους και τις αγροτικές περιοχές ως αποικίες ιθαγενών και ενεργούν ως εντολοδόχοι ισχυρών ανταγωνιστικών κοινοτικών και διεθνών συμφερόντων σε συνεργασία με εγχώριους κύκλους ταυτιζόμενων συμφερόντων.

Γνωστούς ως εσωτερική πέμπτη φάλαγγα», αναφέρει ο κ. Μπαλτογιάννης και καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει κάθετα κάθε τέτοια καταστροφική πρόταση σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Επίσης, η «Ένωση Αγροτών» καλεί τις κεντρικές οργανώσεις των αγροτών σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα δυναμικών κινητοποιήσεων που θα προασπίζουν τα συμφέροντα της ελληνικής γεωργίας, και την αξιοπρέπεια του αγροτικού κόσμου.


vimanews.gr

e horos logo