ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Νέο εμπορικό δρόμο προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξε ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας, με τρία φορτία ντομάτας να έχουν προορισμό το Ντουμπάι.

Τον Κηπευτικό Συνεταιρισμό, είχε επισκεφτεί 'Αραβας επιχειρηματίας, όπως είπε στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος Δημήτρης Καββαδάς, και αμέσως εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα προϊόντα. Το κάθε φορτίο ντομάτας, που έφτασε στο Ντουμπάι ήταν 20 τόνοι.

«Προσπαθούμε να προωθήσουμε στην αγορά των Εμιράτων και άλλα προϊόντα της περιοχής, όπως τα ψάρια από την ιχθυοκαλλιέργεια του Αμβρακικού» τονίζει ο κ. Καββαδάς. Παράλληλα, επισημαίνει πως η προσπάθεια όλων των συνεταιριστών είναι το προϊόν τους να έχει ποιότητα, γεύση και τελικά, απόλυτα ικανοποιημένο τον καταναλωτή.
Ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός, που αριθμεί 158 μέλη και επιπλέον έχει...
70 συνεργαζόμενους παραγωγούς, καλύπτει όλο το φάσμα των κηπευτικών προϊόντων και των εσπεριδοειδών. Ο συνεταιρισμός έχει 70 χρόνια ζωής, όπως αναφέρει ο πρόεδρος, είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα, καθώς είχε ιδρυθεί εν μέσω εμφυλίου πολέμου, το 1946 .Μαζί με την πολύχρονη εμπειρία, οι παραγωγοί επενδύουν και στην ποιότητα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε τα προϊόντα τους να είναι ανταγωνιστικά.
«Πρέπει το εξαγώγιμο προϊόν να είναι ανταγωνιστικό στο εξωτερικό» υπογραμμίζει ο κ. Καββαδάς, ενώ υποστηρίζει ότι η ελληνική γεωργία δεν υποστηρίζεται επαρκώς διότι το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, σε σχέση με ανταγωνιστές, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.Συνολικά ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας, που καλύπτει περίπου τη μισή παραγωγή στον νομό, ήδη κάνει εξαγωγές προϊόντων, στη Σλοβενία, όπως ντομάτες λεμόνια και πιπεριές. Η νέα αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται να τονώσει την περιοχή, καθώς η προσπάθεια του συνεταιρισμού, όπως είπε ο κ. Καββαδάς, θα είναι εντατική στην προώθηση και άλλων προϊόντων από την Πρέβεζα.

e horos logo