ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Θεμάτων μετά από συγκεντρώσεις αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων σε όλη τη χώρα, οριστικοποίησε τις θέσεις- προτάσεις των αγροτών και εξουσιοδότησε τους: Σπανούλη Κων/νο, Γιωτάκο Κων/νο και Δημογιάννη Δημήτριο, για τη σύνταξη και διανομή του κάτωθι κειμένου σε Κόμματα, Βουλευτές και Μ.Μ.Ε.:

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, είναι οι Ακρίτες της υπαίθρου με τον αριθμό αυτών και των οικογενειών τους να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο. Παράλληλα, από τον πρωτογενή τομέα, άμεσα ή έμμεσα, αποκτούν εισόδημα τουλάχιστον άλλα 120 επαγγέλματα.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι τροφοδοτούν και κινούν την παραγωγική αλυσίδα τυποποίησης-μεταποίησης όλων των αγροτικών προϊόντων (βιομηχανίες γάλατος, εκκοκκιστήρια βάμβακος, εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας,
τυροκομεία, αλευρόμυλους, ελαιουργεία κλπ).

Συμβάλλουν θετικά στο ισοζύγιο της χώρας με τις διεθνείς εξαγωγές πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων και την ώθηση του αγροτουρισμού αλλά κυρίως τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά με ποιοτικά προϊόντα.
Με τη δραστηριότητά τους, συντηρούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και κυρίως τον Ο.Γ.Α.

Χωρίς αγροτικά εισοδήματα καμία Περιφερειακή πόλη δεν θα μπορέσει να σταθεί οικονομικά.
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Επιπρόσθετες στρατιές ανέργων!
Εύλογα τίθεται το ερώτημα:

Υπάρχει άραγε Πολιτικό Κόμμα, Φορέας, κοινωνική ομάδα και οποιοσδήποτε νοήμων Έλληνας, που επιθυμεί την καταστροφή αυτής της βαριάς βιομηχανίας, αυτού του βασικού πυλώνα της οικονομίας της χώρας;

Εμείς, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μαζί με τους ανθρώπους των 120 συνδεδεμένων επαγγελμάτων, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας διώξει από το χωράφι, το μαντρί, την αλιεία, τη δασική εκμετάλλευση, την παραγωγή ηλ.ρεύματος ως 100kw κλπ και προτείνουμε:

 Να διατηρηθεί η πρόσθετη επιβάρυνση που προκύπτει από το Ν. 4328/2015 άρθρο 2 παρ. 1, όπου οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
πλήρωσαν προκαταβολικά το Μνημόνιο 3 που ψηφίζεται σήμερα με 500 εκ. ευρώ πέραν των υπολοίπων φορολογικών επιβαρύνσεων που καθορίζονται με το Ν. 4172/2013 άρθρο 29 παρ. 3 και τα οποία επιβάλλεται να ισχύουν και για τα επόμενα έτη.

Εξάλλου, από τον αγρότη δεν φοροδιαφεύγει ούτε ένα ευρώ, λόγω του Κρατικού και Ευρωπαϊκού Ελέγχου των συναλλαγών (ΟΣΔΕ, Δορυφορική λήψη, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΔΑΟΚ κλπ).

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι παρακάτω άμεσες επιπτώσεις:

- Ραγδαία μείωση ή και μηδενισμός των Κρατικών εσόδων από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθώς από τον τζίρο 120 επαγγελμάτων άμεσα εμπλεκομένων- συνδεδεμένων με την αγροτική οικονομία λόγω εγκατάλειψης της δραστηριότητάς τους.

- Λουκέτα στα χωράφια λόγω της ασύμφορης καθώς και στις ντόπιες βιομηχανίες τυποποίησης-μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Άραγε προς τι, τόσος αγώνας για να ανοίξουν εργοστάσια ζάχαρης, που θα μείνουν
χωρίς αντικείμενο; Τι λόγο ύπαρξης θα έχουν τα εκκοκκιστήρια βάμβακος, τα
εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας, ελαιουργίας, τυροκομεία, σφαγεία και
εκατοντάδες άλλα;

- Πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

- Ερήμωση της υπαίθρου, με κοινωνικά αλλά και Εθνικά επακόλουθα καθώς και σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Καλούμε την Ελληνική Βουλή:

- Nα λάβει υπ’ όψιν τα παραπάνω και να μη συμπράξει στην ισοπέδωση μιας παραγωγικής αλυσίδας που αφορά 3 εκ. ανθρώπους.

- Να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο επικείμενος πόλεμος, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, διότι ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και δε θα επιτρέψουμε να συμβεί, αυτό που προγραμματίζεται εν αγνοία ή και με σύμπραξη της Ελληνικής Βουλής: Να φτάσουμε σε λίγους μήνες από σήμερα, να ταΐζουν τους Έλληνες Πολίτες με μεταλλαγμένα σκουπίδια, μεταλλαγμένα δηλητήρια και σάπια κρέατα ή ψάρια.

Για την τεκμηρίωση των παραπάνω Οικονομικών Στοιχείων και των αλυσιδωτών επιπτώσεων στην κοινωνία είμαστε στη διάθεση οιουδήποτε, για περαιτέρω και ενδελεχή ανάλυση.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κώστας Σπανούλης Κώστας Γιωτάκος

e horos logo