ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στο 20% πρόκειται να κυμανθεί ο συντελεστής φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, παρά την χρονική μετάθεση της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, σε συνέντευξή την στην «Αυγή της Κυριακής» και στην Αντιγόνη Ζούντα.

Επίσης, εκτός από τους βασικούς άξονες της ελληνικής πρότασης για το φορολογικό, ο υπουργός αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης του αγροτικού τομέα αλλά και στα κρίσιμα ζητήματα των πληρωμών της νέας ΚΑΠ, της ρύθμισης των βοσκήσιμων γαιών και της αντιμετώπισης του γνωστού "πακέτου Χατζηγάκη".

Μιλάει στην "Αυγή" της Κυριακής για εξαίρεση των μικρών παραγωγών από τα βιβλία εσόδων - εξόδων και αύξηση - "έκπληξη" δημοσίων εσόδων από τη διαλεύκανση των αγροτικών συναλλαγών, για την "κάρτα αγρότη", τις αυριανές πληρωμές του 90% της βασικής ενίσχυσης, τους στόχους του νόμου για τα βοσκοτόπια, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επωμιστούν τις ευθύνες άλλων για ανακτήσεις ενισχύσεων που κρίθηκαν παράνομες από την Ε.Ε.

paseges.gr

e horos logo