ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Τύπου και η ομάδα εργασίας για το στήσιμο Περιπτέρου Τύπου στο TAE KWON DO, στις 5 και 6 Μαρτίου 2016, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. και τις γενικές κατευθύνσεις του Προεδρείου και τη διάθεση Περιπτέρου στην Εφορεία Τύπου 20—25 τ.μ περίπου, καθώς και την ύπαρξη επαρκούς αρχείου εντύπων και εκθεσιακών υλικών,

Αποφάσισε:

1.Να εκτεθούν έντυπα Αδελφοτήτων — Συλλόγων Σωματείων και Ομοσπονδιών μελών της Π.Σ.Ε. ,που αποστέλλονται στην Π.Σ.Ε. και προβάλλουν τακτικά τις δραστηριότητές της, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της αμφίδρομης σχέσης μεταξύ της Συνομοσπονδίας και των συλλόγων μελών της και στην προβολή των προβλημάτων των συμπατριωτών ,όπου γης, και στη δραστηριοποίηση για επίλυσή τους. Παράλληλα να παρουσιαστούν και έντυπα ημερήσιας και περιοδικής έκδοσης ιδιωτών από την Ήπειρο (από όλες σχεδόν τις περιοχές) που συντελούν στην επαφή της Π.Σ.Ε με την ευρύτερη κοινωνία της πατρίδας, ενημερώνοντας ανελλιπώς την κοινή γνώμη για το έργο της και μάλιστα αδαπάνως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.
2.Επίσης να προβληθούν και αρχειακά υλικά που καταδεικνύουν το ιστορικό βάθος της συνεχούς προσπάθειας, μέσα από αντίξοες συνθήκες, της έκδοσης Μέσων Ενημέρωσης της ταυτότητας των Ηπειρωτών, μας θυμίζουν τις καταβολές του Πολιτισμού μας και ανασυνθέτουν πειστικά και ανάγλυφα την άρρηκτη σχέση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Μεταξύ αυτών και πολιτιστικά προϊόντα (βιβλία, ημερολόγια, μουσικές παραγωγές. ταινίες, αφιερώματα, ανθολόγια...)των Συλλόγων μελών και της Π.Σ.Ε. ,ενώ θα γίνει προσπάθεια ιδιαίτερης επικέντρωσης στην προβολή σημαντικότατων θεμάτων, όπως της αναστήλωσης μνημείων, υποστήριξης αγώνων για την επιβίωση των ανθρώπων του μόχθου και τη διάνοιξη προοπτικών ελπίδας για τη Νεολαία, για καίρια ανθρωπιστικά προβλήματα της χώρας.

Όλη αυτή η προσπάθεια ,μέσα στα πλαίσια της διήμερης μεγάλης εκδήλωσης της Π.Σ.Ε., θεωρήθηκε όχι μόνο σαν ένας τρόπος ανάδειξης της πλούσιας και πολύμορφης δράσης των Ηπειρωτών και της Π.Σ.Ε, όπως διαμεσολαβείται οπτικοακουστικά και δια του Λόγου σε κείμενα που μένουν, αλλά κυρίως ως προσφορά τιμής στον άοκνο αγώνα των εκδοτών εντύπων και ψηφιακών Μέσων που μέσα από μύριες δυσκολίες και θυσίες επιμένουν να ενημερώνουν για τα έργα και τις ημέρες των συλλόγων τους και γενικά των Ηπειρωτών και να υποστηρίζουν την αέναη πολιτιστική σκυταλοδρομία, στηρίζοντας συνάμα την ελπίδα πως τίποτα δεν πάει χαμένο στον αγώνα της ζωής.
Τέλος η Π.Σ.Ε. και η Επιτροπή Τύπου μέσα από αυτή την έκθεση εκφράζουν και πάλι την ευαρέσκειά τους προς εκείνους που στέλνουν τα έντυπά τους και προβάλλουν τις δράσεις της Π.Σ.Ε. και τις θερμές ευχαριστίες για την αναπλήρωση του κενού που υπάρχει μετά την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας της. Επιπλέον αυτονόητη θεωρείται η έκκληση για αρωγή στο στήσιμο της Έκθεσης και οι εκ προοιμίου ευχαριστίες σε όσους ήδη βοηθούν και σε εκείνους που θα συνδράμουν εφεξής,
Για να καταστεί το Ηπειρωτικό Πανόραμα αφενός μια αξέχαστη γιορτή των Ηπειρωτών, αλλά και ελπιδοφόρο παρακαταθήκη για το μέλλον .

e horos logo