Σε τροχαίο σκοτώθηκε την Τετάρτη 7/8/2014 ο Θεόδωρος Βεζιάνης, ενώ επέστρεφε με συμπατριώτες του εξ Αμερικής που είχαν πάει στο χωριό τους, το Χλωμό στην επαρχία Πωγωνίου.


Ο Θεόδωρος Βεζιάνης ήταν μια από τις ηγετικές μορφές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας. Διετέλεσε για σειρά ετών πρόεδρος στο παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο και υπήρξε και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Θ. Βεζιάνης ήταν ένας από τους πέντε Βορειοηπειρώτες που είχαν καταδικαστεί στην περιβόητη δίκη των Τιράνων και φυλακίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 για τη δράση του.

Συγκλονισμένοι είναι οι συγχωριανοί του στη Φράστανη του Αργυροκάστρου καθώς έχασαν έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν μεγάλο και ακούραστο αγωνιστή για τα δικαιώματα της Βορείου Ηπείρου.

Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και να συνεργαστούν μαζί του δε θα ξεχάσουν ποτέ το ήρεμο και μειλίχιο ύφος του που αντιμετώπιζε τον συνομιλητή του και τις άμεσες και οξυδερκείς απαντήσεις του.

Παρά την προχωρημένη ηλικία του εξακολουθούσε να διευθύνει την εφημερίδα “Όραμα”, εκδότης της οποίας υπήρξε από το 2000.

Με το θάνατό του ο Θεόδωρος Βεζιάνης αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού αλλά και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης εκφράζει και από αυτή τη θέση τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και εύχεται ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να τον κατατάξει μετά των δικαίων.

 

vezianistzip

Αμέτρητα χιλιόμετρα είχε διανύσει το εικονιζόμενο θρυλικό τζιπ του Θόδωρου Βεζιάνη, προκειμένου να είναι παρών σε όλα τα γεγονότα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Δίπλα στο τρακαρισμένο αυτοκίνητο, σκορπισμένα φύλλα της ομογενειακής εφημερίδας "Το Όραμα"

e horos logo