Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Χειμάρα καθώς αιφνιδιαστικά και παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, οι Αλβανικές αρχές ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Δρυμάδες.

Πρόκειται για μία ενέργεια, ενορχηστρωμένη από τις Αλβανικές αρχές κι ανάλογη εκείνης που είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο, πάλι ημέρες Δεκαπενταύγουστου στην Πρεμετή. Και τότε οι Αλβανικές αρχές, στράφηκαν κατά της Ορθοδοξίας, επιχειρώντας να πετάξουν ιερείς και πιστούς έξω από τον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στον παλιό οικισμό των Δρυμάδων είχε διατηρηθεί μέχρι το 1972. Τότε από το καθεστώς Χότζα λεηλατήθηκε και το υλικό χρησιμοποιήθηκε για να χτιστεί το υδραγωγείο!!!

Οι κάτοικοι προχώρησαν στην ανακατασκευή της και τα τελευταία είκοσι χρόνια λειτουργούσε ανελλιπώς.

Η αιφνιδιαστική κίνηση των αλβανικών αρχών, η οποία έγινε με ιδιαίτερη βιαιότητα, είναι ανεξήγητη και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι προγραμματίζουν για αργά το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έντονη είναι η ενόχληση και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας όπως και της Ομόνοιας. Το απόγευμα από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Τιράνων εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία με σκληρή γλώσσα καταγγέλλει τα γεγονότα στη Χειμάρα και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ορθοδόξους της περιοχής.

epiruspost

e horos logo