ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Κολιοί γεμιστοί η νέα συνταγή -πρόταση- του Ηπειρώτη αρχιμάγειρα και επίτιμιμου προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρωβν Ελλάδος, Τάσου Τόλη.

Πρόκειται για ένα ακόμη σαρακοστιανό φαγητό, το οποίο για να το μαγειρέψετε θα χρειαστείετ:

(Υλικά για 4 άτομα)

1 κιλό κολιούς

1 ντομάτα σε μικρούς κύβους.

1 πράσινη πιπέρια σε κύβους

1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους

1 καρότο σε κύβους

4 σκ.σκορδου ψιλοκομμένες

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι-Ρίγανη- Θυμάρι

2 κρασοπότηρο ημίγλυκο κόκκινο κρασί

2κ.σ γεμάτες μουστάρδα

1 ποτήρι κρασιού Ελαιόλαδο

1 λεμόνι τον χυμό του (και το ξύσμα του)

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά .

Καθαρίστε τα ψάρια τα πλένετε καλά και τα στρώνετε με την σειρά σε ταψί.

Αλατίστε μέσα έξω τα ψάρια πουδράρετε με την ρίγανη και το θυμάρι.

Στην συνεχεία παίρνετε γέμιση και γεμίστε τις κοιλίτσες των ψαριών .

Στο μπαλαντέρ ρίξτε το λάδι κρασί, τον χυμό λεμονιού την μουστάρδα, ανακινήστε πολύ καλά και το ρίχνουμε επάνω στο φαγητό μας να πάει παντού.

Ρίχνουμε λίγο νεράκι (περίπου ½ ποτήρι κρασιού)

και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά το πολύ(ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

Συνοδεύετε με σαλάτα, τοματινια και ξύσμα λεμονιού περιχύνοντας με την σάλτσα του.

 

Καλή όρεξη!

 

e horos logo