Ήταν ένας ωραίος αγώνας με πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα. Η ομάδα του ΠΣΑΤ και η Εθνική Αστέγων σκόραραν… ενάντια στη φτώχεια στη διάρκεια φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό γήπεδο «ΡΟΥΦ» «Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

Μετά τη λήξη του αγώνα ο ΠΣΑΤ τίμησε με το ειδικό έπαθλο του Συνδέσμου τον υπεύθυνο της ομάδας «Σχεδία», Άκη Μαραγκοζάκη ενώ σε όλους τους παίχτες που αγωνίστηκαν απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου.

Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι συνάδελφοι: Μαρία Πετροπούλου, Νίκος Παγιωτέλης, Γιάννης Καπαγερίδης, Νίκος Λεοντίτσης, Πάνος Κατηφόρης και ο Γιώργος Στέφος, ενώ μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους οι παλαίμαχοι άσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου,: Μιχάλης Γεροθόδωρος, Γιάννης Παπαχριστόπουλος, Γιάννης Χλωρός, Κώστας Ζαμπέτας. Πέτρος Δημητρίου.

Επίσης έδωσαν το παρόν οι Ανδρέας Μπονόβας, Τάκης Παντέλης και Νίκος Μάλλιαρης.

Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Β’ αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος η γενική γραμματέας Ασπασία Βελονάκη και ο ειδικός γραμματέας και υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κώστας Αλεξόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ στο τέλος του αγώνα συνεχάρη τους παίκτες και των δύο ομάδων και δήλωσε:

«Εκφράζω τη μεγάλη χαρά των αθλητικών συντακτών που συναντηθήκαμε με την Εθνική ομάδα των αστέγων, με τα παιδιά της Σχεδίας. Αυτός ο αγώνας είναι η αρχή μιας όμορφης συνεργασίας».

Την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΣΑΤ στηρίζει η Winmasters, η οποία είναι και Μεγάλος χορηγός του Συνδέσμου.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης, σχετικά με τον κίνδυνο να χαθούν εγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι που αφορούν την ολοκλήρωση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένας Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή κατασκευής του έργου.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, καλούνται οι υπουργοί να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, γιατί παρά τη συμφωνία χρηματοδότησης που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2021 μεταξύ της CINEA και του Υπουργείου Ανάπτυξης, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην ένταξη της απαιτούμενης δαπάνης στο ΠΔΕ του 2022, καθώς και αν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός -και ποια ακριβώς βήματα περιλαμβάνει- για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένας Ηγουμενίτσας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Η σύνδεση της Ηπείρου με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ηπείρου, καθώς συνιστά  βασική προϋπόθεση για την εύκολη και γρήγορη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, και εφόσον υλοποιηθεί, θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας, αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού Διαδρόμου του κεντρικού δικτύου ΟΕΜ (ORIENTEASTMED) που συνδέει, μέσω της διασυνοριακής σύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας στον Προμαχώνα, το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας χαρακτηρίζεται στον χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών ως υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030.

Ο ΟΣΕ στο παρελθόν είχε προχωρήσει στην πρώτη φάση των μελετών για την εν λόγω σύνδεση, και προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες μελέτες για τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, υπέβαλε τον Μάρτιο του 2021 πρόταση χρηματοδότησης από το CEF 2014-2020 ύψους 15.500.000€.

Η πρόταση έγινε δεκτή, και τον Νοέμβριο του 2021 υπεγράφη μεταξύ της CINEA και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφωνία χρηματοδότησης με τίτλο “FinalStudiesofthenewsinglerailwaylineKalambaka – Ioannina – IgoumenitsapartofOEMCorridor” από τον Γενικό Φάκελο του CEF 2014-2020 με ποσοστό χρηματοδότησης CEF 50%.

Κατά τη συμφωνία χρηματοδότησης, η ολοκλήρωση των μελετών προβλέπεται το 2024. Για να προχωρήσει όμως ο ΟΣΕ στην προκήρυξη των απαιτούμενων μελετών, πρέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να αποφασίσει την ένταξη της αντίστοιχης δαπάνης στο ΠΔΕ του 2022.

Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για έναρξη εκπόνησης των μελετών αρχικά εντός του 2021 και στη συνέχεια για τις αρχές του 2022, όχι μόνο αυτές δεν έχουν εκκινήσει έως σήμερα, αλλά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει ακόμα δεσμεύσει καν τις απαραίτητες πιστώσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε έπειτα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεσή τους.

Επειδή, η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Ηπείρου, και η υλοποίησή της δεν μπορεί να λείπει από τον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της

Επειδή, η εν λόγω σύνδεση αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού Διαδρόμου του κεντρικού δικτύου ΟΕΜ (ORIENT EAST MED), και χαρακτηρίζεται στον χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών ως υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030

Επειδή, υπάρχει εγκεκριμένη πρόταση για χρηματοδότηση σε ποσοστό 50% από το CEF 2014-2020 της ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων μελετών, προκειμένου να μπορέσει να δημοπρατηθεί και  να κατασκευαστεί το έργο

Επειδή, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χαθούν εγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι που αφορούν την ολοκλήρωση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένας Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να έχουμε την επ’ αόριστον αναβολή κατασκευής του έργου

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1)      Γιατί παρά τη συμφωνία χρηματοδότησης που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2021 μεταξύ της CINEA και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο “Final Studies of the new single railway line Kalambaka – Ioannina – Igoumenitsa, part of OEM Corridor”, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην ένταξη της απαιτούμενης δαπάνης στο ΠΔΕ του 2022, και πότε θα το κάνει;

2)      Υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένας Ηγουμενίτσας, ποια ακριβώς βήματα περιλαμβάνει, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία σκοπεύει να αξιοποιήσει,  και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κάτσης Μάριος

Γεροβασίλη Όλγα

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Τζούφη Μερόπη

 Το τμήμα προσωπικού της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: Συνεχίζοντας την αναπτυξιακής πορεία η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ΣΥΝ.Π.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει πρόσκληση υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων για την πλήρωση θέσης που θα καλύψει ανάγκες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Τίτλος Θέσης:   Υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης Δεδομένων & Αναφορών (M.I.S.)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το κείμενο της Προκήρυξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.epirusbank.com

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hr@epirusbank.gr

 

Η κατάθεση και ψήφιση άρθρου στη Βουλή το οποίο ουσιαστικά αποκαθιστά την ομαλότητα και δίνει τέλος στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν.

Όσoi γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ξέρουν και τον αθόρυβο πλην όμως σωστά οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος και Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο οποίος μέσα από την εξέλιξη αυτή καταγράφει μία ακόμη επιτυχία, που φανερώνει και την ικανότητά του να ελίσσεται και να διεκδικεί τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και μόλις λίγες μέρες πριν δήλωνε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρέμβει ώστε να κλείσει η υπόθεση του διαιτητικού δικαστηρίου και του προστίμου.

Η παρέμβαση έγινε κα με ένα άρθρο αφαιρείται από την Περιφέρεια η αλυσίδα διαχείρισης των απορριμμάτων και μεταβιβάζεται στον φυσικό κάτοχο τον ΦΟΔΣΑ.

Σε πλαίσιο συνεχών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν στις (10-06-2022) συνολικά (4) άτομα σε Άρτα και Πρέβεζα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Άρτας και Πρέβεζας, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

  • ημεδαπός στην Άρτα, για κατοχή μικροποσότητας κατεργασμένης κάνναβης
  • EVELIN», για κατοχή κατά περίπτωση:

v  2,7 γραμμαρίων κοκαΐνης, 13 ναρκωτικών χαπιών και μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

v  16,4 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

v  13,3 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ παίρνει τα βουνά και μας φέρνει κυριολεκτικά αέρα από την Απείρο Χώρα, την Ήπειρο, όπως της αποκαλούσαν οι αρχαίοι Δωριείς. 

Μουσική και μουσικοί που εμπνέονται από τα ξακουστά πέτρινα γιοφύρια της περιοχής, όπου η σημασία τους για την επικοινωνία των πληθυσμών ήταν ζωτική και ο συμβολισμός τους στο ανθρώπινο γίγνεσθαι διαρκής, πάνω από τα οποία περνούσαν άνθρωποι, εμπορεύματα, αλλά και ο πολιτισμός.

 Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΕΦΥΡΕΣ θα μας ταξιδέψει στο τόξο της δυτικής Ελλάδας, με σταθμούς την Πρέβεζα, τα  Ιωάννινα και το Ζαγόρι, τρεις πόλεις, οι οποίες άνθιζαν οικονομικά και πολιτιστικά στην εποχή των Café Amanκαι των Café Santan. Δεξιοτεχνική μουσική που ζυμώθηκε μέσα στο multi-cultiπνεύμα των εν λόγω κέντρων, η οποία αφομοιώθηκε και εν συνεχεία καθιερώθηκε ως  το κυρίαρχο μουσικό ιδίωμα. Βασικός πρωταγωνιστής το κλαρίνο, το όργανο με τη μονή καλαμένια γλωσσίδα και τη φωνή που μιλάει απευθείας στην καρδιά. 

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ τιμά και δίνει χώρο στο σπάνιο αυτό κομμάτι της πλούσιας ελληνικής παράδοσης.

Ας το αφουγκραστούμε μαζί, ας χορέψουμε στο ρυθμό και γιατί όχι, ας γίνει η βραδιά μας ένα όμορφο γλέντι! 

O Δήμος Δωδώνης, ο Δήμος Σουλίου, η Κοινότητα Ζωτικού και ο Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού «Η Βρυτζάχα», διοργανώνουν Εκδήλωση Μνήμης για τη Μάχη των Σουλιωτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βρυτζάχα, στη θέση «Λιβάδι» της Κοινότητας Ζωτικού του Δήμου Δωδώνης, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Σουλιωτών στη θέση «Λιβάδι» Βρυτζάχας και ακολούθως κατάθεση στεφάνων. Μετά τους χαιρετισμούς, θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Παναγιώτη Τζόκα, Πολιτισμολόγο, ΜΑ Δημόσιας Ιστορίας και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός γνώρισε μια μικρή κάμψη, κάτι που νομοτελειακά προέκυψε από την έλευση του κορωνοϊού που ανέτρεψε τα σχέδια και την καθημερινότητα όλων μας. Κι όμως, ακόμα και σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία, η Σκιάθος, το αγαπημένο νησί των Σποράδων, έδειξε πως έχει τον τρόπο να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται.

Με το 95% του ντόπιου πληθυσμού εμβολιασμένο, αλλά και όσους κατέφτασαν στο νησί για εργασία να εμβολιάζονται για λόγους ασφάλειας, δικής τους αλλά και των τουριστών, η Σκιάθος έγινε το successstoryτου περσινού καλοκαιριού. Ως αποτέλεσμα της σωστής της τακτικής, δεν αποκλείστηκε από τις άλλες χώρες, αλλά ούτε και επιβλήθηκε κάποιο lockdown. Προσφέροντας μάλιστα 400 rapidtests ημερησίως σε όσους ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχοντας το κεφάλι τους ήσυχο, η Σκιάθος έχει κερδίσει, μεταξύ όλων των άλλων, και τον τίτλο ενός υγειονομικά ασφαλούς νησιού.

Καθώς φέτος τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα από πλευράς πανδημίας, το νησί του Παπαδιαμάντη προβάλλει πάλι ως ποιοτικός, κοσμοπολίτικος και ανταγωνιστικός προορισμός που προσφέρει όσα πάντοτε προσέφερε στους τουρίστες: παραλίες με σμαραγδένια νερά, άγρια φύση, υψηλή γαστρονομία, τόσο τοπική όσο και διεθνή, ζωηρή νυχτερινή διασκέδαση σύμφωνα με τα γούστα του καθενός, ιστορικότητα, πολιτιστικά δρώμενα και πολλά άλλα.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος που ανεβάζει πολύ το νησί στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου του, που έγινε μάλιστα από την ίδια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας. Πλέον το δίκτυο των πτήσεων έχει πυκνώσει πολύ, με νέες αεροπορικές εταιρείες να έχουν μπει στον χάρτη και δρομολόγια από καινούργιες αφετηρίες να έχουν προστεθεί στα παλιά.

Αντίστοιχη βελτίωση παρουσίασε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου. Το 2021 προστέθηκε δρομολόγιο από το Μαντούδι Ευβοίας για τα νησιά των Σποράδων, που καλύπτει και τη συμπρωτεύουσα, με αποτέλεσμα το περσινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και παρά την έντονη ακόμη παρουσία της πανδημίας στη ζωή μας, να έχουν καταφτάσει στη Σκιάθο 3.000 άτομα από τη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, η αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων στη Σκιάθο, η οικοδόμηση εξοχικών κατοικιών και η ανακατασκευή παλαιών ξενοδοχείων, όπως η ιστορική «Ξενία», που επαναλειτούργησε πριν από τέσσερα χρόνια, καθιστά τη Σκιάθο ακόμη πιο ελκυστική στα μάτια των παραθεριστών, ειδικά των κάπως μεγαλύτερων που προτιμούν τις ανέσεις τους και έχουν τη φιλοσοφία της διαμονής σε allinclusiveκαταλύματα. Οι μικρότεροι πάλι, που διέπονται από το πνεύμα της περιπέτειας και προτιμούν πιο οικονομικές λύσεις, κατακλύζουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στούντιο που υπάρχουν στην Πόλη της Σκιάθου.

Η διαμονή είναι, πάντως, το λιγότερο που σκέφτεται κανείς, σε ένα νησί μάλιστα που τη μέρα σε καλεί να χαρείς τις πανέμορφες παραλίες του και τη νύχτα σε παρασύρει στη διασκέδαση μέχρι το πρωί. Αυτές οι δύο δραστηριότητες μονοπωλούν σχεδόν το 24ωρο του επισκέπτη της Σκιάθου, που δεν θα πρέπει πάντως να παραλείψει μια επίσκεψη στο σπίτι του κορυφαίου λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μια βόλτα στο Μπούρτζι, το ιστορικό φρούριο στην είσοδο του λιμανιού, ή το περπάτημα στον κεντρικό δρόμο της Πόλης, όπου μπορεί να κάνει τα ψώνια του σε μια αγορά εξαιρετικά πλούσια σε αγαθά.

Με λίγα λόγια, η Σκιάθος είναι ένας προορισμός που δεν του λείπει τίποτα. Το μόνο ίσως που δεν είναι αρκετό για τον επισκέπτη της είναι η διάρκεια της παραμονής του στο ξεχωριστό αυτό νησί, ώστε να το γνωρίσει καλύτερα.  

Δείτεεπίσης:  Best Restaurants Bars in Skiathos Island

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ιστοσελίδα alfavita.gr αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της ιστοσελίδας alfavita.gr διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αναιτιολόγητη απόλυση συναδέλφισσάς μας με το πρόσχημα της μη ανανέωσης σύμβασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση της εργοδοσίας να μην ανανεώσει τη σύμβαση της εργαζόμενης γνωστοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τη διεκδίκηση πληρωμής των Σαββατοκύριακων από όλους και όλες μας.

Μέχρι πριν ένα μήνατο καθεστώς που ίσχυε ήταν η πληρωμή της έξτρα εργασίας τα Σαββατοκύριακα με την μορφή bonus. Όταν η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι αυτό το καθεστώς αλλάζει και όσοι και όσες εργάζονται τα ΣΚ (μεταξύ των οποίων και η ίδια) θα παίρνουν αναγκαστικά δύο ρεπό μέσα στην εβδομάδα χωρίς την έξτρα αμοιβή(ενώ την δικαιούμαστε) αρνηθήκαμε.

Λίγες ημέρες μετά, ξεκίνησε ένας έλεγχος του αριθμού των δημοσιεύσεων που ανεβάζουν οι εργαζόμενοι/ες με πρόσχημα τον έλεγχο της «αποδοτικότητας»,στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντίδρασή μας «θα απαντηθεί».

Το αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών ήρθε πριν έναν μήνα όταν και γνωστοποιήθηκε στη συνάδελφο με τρίμηνη σύμβαση που δεν είχε κλείσει ούτε 2 μήνες ότι δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης με το πρόσχημα ότι δεν ήταν αποδοτική. Η απόδοση της συναδέλφου όμως είναι η ίδια με όλα τα μέλη της ομάδας της ιστοσελίδας (αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από το διαχειριστικό ηλεκτρονικό σύστημα). Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν της είχε γίνει καμία σύσταση, παρατήρηση ή προειδοποίηση για την «αποδοτικότητά» της.

Μετά τη συλλογική αντίδρασή μας η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας (ΕΔΟΕΑΠ, πληρωμένα ΣΚ). Ωστόσο επιμένει μέχρι και σήμερα στην απόλυση της συναδέλφου.

Από τον Μάιο ζητήσαμε να υπάρξει συνάντηση για το θέμα ανάμεσα στην διεύθυνση της ιστοσελίδας, τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία ουδέποτε έγινε δεκτή από την εργοδοσία.

Σε επικοινωνία του συνδικαλιστικού εκπροσώπου η εργοδοσία αρνήθηκε συνάντηση μαζί μαςυποστηρίζοντας ότι το απαιτητικό πλαφόν άρθρων που θέτει, το απαιτείμόνο από τη συναδέλφισσα, επιμένοντας στην απόφαση για απόλυση. Θεωρούμε ως κακό προμήνυμα για την πορεία της ιστοσελίδας οι νέοι συνάδελφοι/ισσες να έχουν πλαφόν δημοσιεύσεων και να δημιουργούνται «δύο ταχύτητες εργαζόμενων».

Έπειτα σε δεύτερο τηλεφώνημα, η εργοδοσία ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν έχει οριστική απάντηση. Η στάση αυτή δεν άλλαξε ούτε όταν στείλαμε κείμενο που ζητούσαμε την ανάκληση της απόλυσης, ούτε όταν επικοινώνησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητώντας συνάντηση. Έχουμε φτάσει λίγες ημέρες πριν την απόλυση της συναδέλφου (15/06) και ακόμα η εργοδοσία ούτε έχει πάρει πίσω την απόφασή της, ούτε έχει συναντηθεί με εμάς ή το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Επομένως, ζητάμε από τη διεύθυνση:

-                      Να πάρει πίσω την αναιτιολόγητη απόφαση της απόλυσης της δημοσιογράφου και να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου με τη συναδέλφισσα. Θυμίζουμε ότι η πρόσληψή της έγινε μετά το πάγιο αίτημα να ενισχυθεί το προσωπικό στην αίθουσα σύνταξης.

-                      Να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων

-                      Επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και της συναδέλφισσάς μας με συγκεκριμένες αποφάσεις και κινητοποιήσεις

Συνέλευση εργαζομένων στην ιστοσελίδα alfavita.gr

Συνελήφθη στις 17-06-2022 πρώτες πρωινές ώρες σε παραμεθόρια περιοχή του Νομού Ιωαννίνων αλλοδαπός, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί ιδιόκτητο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και συνελήφθησαν (17) αλλοδαποί, στερούμενοι των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι αλλοδαποί είχαν επιβιβαστεί στο όχημα λίγες ώρες νωρίτερα από περιοχή της Πελοποννήσου με προορισμό την ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε στη συνέχεια να εξέλθουν από τη χώρα, έχοντας καταβάλει πιο πριν ο καθένας χρηματικό ποσό -300- ευρώ σε άγνωστο άτομο.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των δημάρχων από τις έξι ελληνικές πόλεις που έχουν επιλεγεί για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσεων για την επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την ενίσχυση της συνεργασίας των πόλεων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καλαμάτας, της Κοζάνης και των Τρικάλων, καθώς και των υπολοίπων ελληνικών πόλεων που υπέβαλαν υποψηφιότητα στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ακόλουθα θέματα:

-Την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος από ευρωπαϊκά, κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια

-Τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση της Αποστολής

-Τις τεχνικές λύσεις που πρέπει να δοθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου τα συνταχθούν τα Κλιματικά Συμβόλαια των Πόλεων

-Την επικοινωνιακή πολιτική προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, η αγορά και ο ερευνητικός χώρος.

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας για μια κοινή στρατηγική πολιτική μεταξύ των Δήμων και του ΥΠΕΝ, για την οποία όλα τα μέρη δεσμευτήκαν ότι θα αναπτύξουν το προσεχές μέλλον.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρωταρχικά, εάν έχει κατατεθεί ο φάκελος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός- Άνοιξη 2021» και δευτερευόντως, εάνπροτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πρέβεζας σε Πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρκας, έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη με αντίστοιχη Ερώτηση, που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την τρέχουσα χρονιά.

Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού,όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.

Παράλληλα δίνονταν υποσχέσεις από την κυβέρνηση, περί προσπαθειών έκτακτης χρηματοδότησης και από εθνικούς πόρους.

Παρόλα αυτά και μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και συνεπακόλουθη έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είναι απούσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας νέα Ερώτηση, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενημερώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς της Πρέβεζας τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Πρέβεζα, 09/11/2021

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

Θέμα: «Ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, για το φαινόμενο της ακαρπίας»

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής μου Ερώτησης υπ. αριθμ. 8799/8.9.2021, για άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, που επλήγησαν σφοδρά την τρέχουσα χρονιά από το φαινόμενο της ακαρπίας και το υπ. αρ.πρωτ. 1231/244158/26.10.2021 απαντητικό έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ., βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δεδομένων προκειμένου να αξιολογηθεί η έκταση της ζημιάς στην παραγωγή». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι: «Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Πολιτείας είναι η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πηγές χρηματοδότησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ενωσιακό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε μέτρα για αποζημίωση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιών μέσω του ΕΛ.Γ.Α. και των καλυπτόμενων, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.»

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α με το υπ. αριθμ. 8808/8.7.2021 απαντητικό έγγραφο του, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρει ότι “οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας, για την ακριβή τεκμηρίωση των ζημιών με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021 όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc πρόγραμμα το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.”.

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα αποζημιωθούν μέσω εθνικών πόρων,

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Πρέβεζας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ακαρπίας με συνεπακόλουθη έλλειψη μοναδικού εισοδήματος,

Επειδή θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

● Έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς της Π.Ε.Πρέβεζας στο πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός Άνοιξη 2021”;

● Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς της Π.Ε. Πρέβεζας σε έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα (βάσει του Νόμου 4582/2018 περίθεματικού τουρισμού), συνδιοργανώνει το European CirrusRally2021.

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους. Οι χώρες προέλευσης τωναεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία-Σλοβακία-Βουλγαρία - Ελλάδα –Μαυροβούνιο – Σλοβενία –Γερμανία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel. Η εκδήλωση τελείυπότηναιγίδατουΥπουργείου Τουρισμού καιτης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιοτης Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών CirrusSR22TG6,τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπουαναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τοδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοΓεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσηςπρογραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους τουνησιούκαισταπαιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς διεθνές αεροδρόμιο των      Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για 2 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202