Τροπολογία για τη μηδενική φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων, που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν περικομμένα, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η τροπολογία ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα για μηδενική φορολόγηση των συγκεκριμένων αναδρομικών, που έχουν καταθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και είκοσι σύλλογοι συνταξιούχων της χώρας. Παράλληλα, η κατάθεση της συγκεκριμένης Τροπολογίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνοδεύει μια σειρά άλλων μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπως η κατάθεση Αναφοράς του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, που βασίστηκε σε σχετική Επιστολή του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Πρέβεζας, με στόχο την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση, ώστε να κάνει αποδεκτό ένα δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων της χώρας.

Όπως επισημαίνεται στην Τροπολογία, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές που επήλθαν με νομοθετήματα του 2012 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα επιδόματα αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα των συνταξιούχων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και οι συνταξιούχοι δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά ποσά για το ενδεκάμηνο από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Μάιο του 2016, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος 4387/2016 που θεράπευσε τη συγκεκριμένη αντισυνταγματικότητα, εντούτοις η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέβαλε αναδρομικά ενδεκαμήνου μόνο για τις περικοπές που έγιναν το 2012 στις κύριες συντάξεις, ενώ δεν κατέβαλε -ως όφειλε με βάση την κρίση του ΣτΕ- αναδρομικά για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα επιδόματα αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Μάλιστα, τα περικομμένα αναδρομικά μειώνονται περαιτέρω από την επιβαλλόμενη φορολόγησή τους.

Με την κατατεθείσα Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προβλέπεται η μηδενική φορολόγηση των συγκεκριμένων αναδρομικών, ως ένα μερικό μόνο αντιστάθμισμα για την περικοπή τους από την κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως, σε συνθήκες σαρωτικής ακρίβειας, με πολύ μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα, ρεύμα, τρόφιμα), η απαλλαγή των συνταξιούχων από τη φορολόγηση των εν λόγω αναδρομικών είναι μία ελάφρυνση που έχουν απόλυτη ανάγκη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

 

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 

στο σχέδιο νόμου του  Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

 

Θέμα: Μηδενική φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων

 

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με τους νόμους 4093/2012 και 4051/2012 επιβλήθηκαν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα επιδόματα αδείας και εορτών Χριστουγέννων και

Πάσχα των συνταξιούχων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις υπ’ αριθμ. 1439-1443/2020 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές αυτές και οι

συνταξιούχοι εδικαιούντο να λάβουν αναδρομικά ποσά για το 11μηνο από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Μάιο του 2016, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος 4387/2016

που θεράπευσε τη συγκεκριμένη αντισυνταγματικότητα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε, νομοθέτησε τον Οκτώβριο του 2020 και στη συνέχεια κατέβαλε αναδρομικά 11μήνου μόνο για τις περικοπές που έγιναν το 2012

στις κύριες συντάξεις, ενώ δεν κατέβαλε -ως όφειλε με βάση την κρίση του ΣτΕ- αναδρομικά για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα επιδόματα αδείας

και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Τα περικομμένα αναδρομικά μειώνονται περαιτέρω από την επιβαλλόμενη φορολόγησή τους.

 

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η παρούσα τροπολογία προβλέπει τη μηδενική φορολόγηση των συγκεκριμένων αναδρομικών που έλαβαν οι συνταξιούχοι, ως

ένα -μερικό μόνο- αντιστάθμισμα για την περικοπή τους από την κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως, σε συνθήκες σαρωτικής ακρίβειας, με πολύ μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα,

ρεύμα, τρόφιμα), η απαλλαγή των συνταξιούχων από τη φορολόγηση των εν λόγω αναδρομικών είναι μία ελάφρυνση που έχουν απόλυτη ανάγκη οι ίδιοι και οι

οικογένειές τους.

 

 

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στην παράγραφο 4 του άρθρου 60 του ν.4172/13, μετά το τρίτο εδάφιο, προστίθενται τα ακόλουθα εδάφια ως εξής:

Ειδικά για τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν σε συνταξιούχους δυνάμει των άρθρων 33 και 34 του ν.4734/2020 (Α' 319), ο φορολογικός συντελεστής μηδενίζεται. Η φορολογική υποχρέωση των ανωτέρω δικαιούχων εξαντλείται

για τα εισοδήματα αυτά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α. Φόρος επί των αναδρομικών που έχει ήδη καταβληθεί, επιστρέφεται.”

Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2022

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη φετινή λειτουργία του, αλλά και χωρίς πλαστικό μιας χρήσης. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: "Ο Μύλος των Ξωτικών δεν είναι ένα απλό θεματικό πάρκο, δεν είναι ένα λούνα παρκ.

Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που κάθε χρονιά μήνες πριν οραματίζεται, σχεδιάζει, υλοποιεί και περιβάλει με περίσσεια φαντασία και αγάπη αυτή την ιδέα

Κάθε χρόνο λοιπόν, πέρα από τα καθαρά νούμερα που μάλλον ενδιαφέρουν από διαχειριστική άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΔΣ της e-Trikala, υπάρχουν και αυτά που δίνουν μία άλλη χάρη στην όλη διοργάνωση.

Για παράδειγμα φέτος χρησιμοποιήσαμε:

3.000 κιλά σοκολάτας

4.000 κιλά ζαχαρωτών

200 κιλά υγρό για φούσκες (όχι, δεν το ήπιαμε!)

Υπάρχει όμως και η πράσινη πλευρά του Μύλου, που φέτος έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού θυμίζουμε πως φέτος οι Ιππότες των Χριστουγέννων αποφάσισαν να πάρουν… προσωπικά την προστασία του.

Έτσι με την επιλογή να είναι ένας Μύλος χωρίς πλαστικό μιας χρήσης…

Συγκεντρώσαμε

27.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών

4.000 σε οργανικά. Τα σκουληκάκια μας κάνουν ακόμη πάρτι!

Παράξαμε

830kWh από το μικρό μας φωτοβολταϊκό

Γλυτώσαμε

 4.500 κιλά από πλαστικά μπουκάλια, αφού είχαμε μόνο τη νέα χάρτινη συσκευασία

1.000 κιλά από πλαστικές σακούλες, μπολάκια και ποτηράκια

1.400 κιλά CO2 χάρη στα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων προς και από τον Μύλο

700 κιλά CO2 από την παραγωγή ενέργειας μέσω του φωτοβολταϊκού μας

Πάνω απ’ όλα…

Δώσαμε χαρά και ελπίδα στέλνοντας 35.000 γράμματα στον Αη Βασίλη, ο οποίος θα απαντήσει σε όλους προσωπικά!

Σκορπίσαμε πάνω από 514.356 χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

Σας ευχαριστούμε πολύ".

Τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα θα γιορτάσει φέτος ο Ελληνοαργεντίνος τεχνικός του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα και οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί. Ο Ρότσα πλέει σε πελάγη ευτυχίας γιατί έγινε για πρώτη φορά παππούς. Το χαρμόσυνο νέο έφτασε σήμερα από την Αργεντινή, όταν ενημερώθηκε ότι η κόρη του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, γεμίζοντας ευτυχία τον 67χρονο τεχνικό.

Ευχόμαστε στην οικογένεια του Χουάν Ραμόν Ρότσα, τους συγγενείς και τους φίλους τους, να τους ζήσει το νέο μέλος και να είναι πάντα γερό και δυνατό!.

Κατασχέθηκαν περίπου 320 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ασθενοφόρο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και κατά την έρευνα που διενήργησαν στο εσωτερικό του διαπίστωσαν ότι ήταν έμφορτο με ταξιδιωτικούς σάκους.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν (13) σάκοι, που περιείχαν συνολικά (129) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -319- κιλών και -200- γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του οδηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό -900- ευρώ και -3- κινητά τηλέφωνα.

Ακόμη, κατασχέθηκε το ασθενοφόρο, ιδιοκτησίας ιδιωτικής μονάδας υγείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ηχηρή απάντηση της Κομισιόν: «Η έκθεση της Επιτροπής του 2021 για το κράτος δικαίου επισημαίνει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και απειλές κατά της σωματικής ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα»
 
Απάντηση με σοβαρές αιχμές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα από την αρμόδια Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, σε ερώτηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαδημούλη
 
Νέα ηχηρή απάντηση από την Κομισιόν επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ - κόλαφο και τις αναφορές των France 24, της DeutscheWelle, βρετανικών ΜΜΕ και των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ενώσεων στον κόσμο (MFRR) για την οπισθοδρόμηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), η Ελλάδα κατέβηκε πέντε θέσεις στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου του 2021, με αποτέλεσμα να βρίσκεται 70η ανάμεσα σε 180 χώρες, πιο χαμηλά από χώρες όπως η Πολωνία και η Μογγολία.
 
 
Η αρμόδια Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και την οποία συνυπογράφει σύσσωμη η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία - Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, αναφέρεται στην Έκθεση της Επιτροπής του 2021 για το Κράτος – Δικαίου, και επισημαίνει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και απειλές κατά της σωματικής ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα.
 
Η απάντηση της Κομισιόν, αναφέρει επί λέξη ότι «η Επιτροπή παρακολουθεί τις σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την πολυφωνία και την ελευθερία των ΜΜΕ σε όλα τα κράτη – μέλη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».
 
Όπως σημειώνει με σημασία, «η Έκθεση της Επιτροπής του 2021 για το Κράτος – Δικαίου επεσήμανε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και απειλές κατά της σωματικής ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η έκθεση της Επιτροπής του 2022 για το κράτος δικαίου θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και την ασφάλεια των δημοσιογράφων».
 
Προσθέτει επίσης ότι η ελευθερία και η πολυφωνία των Μέσων Ενημέρωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη λογοδοσία των κυβερνήσεων και την παρακολούθηση των δημοκρατικών διαδικασιών.
 
Ακόμη, ανακοινώνει ότι «η Κομισιόν επεξεργάζεται μια νέα πρωτοβουλία και ειδικότερα έναν ευρωπαϊκό νόμο για την ελευθερία των ΜΜΕ. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί, όπως λέει στην αύξηση της διαφάνειας, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας όσον αφορά δράσεις που επηρεάζουν την ελευθερία και την πολυφωνία των Μέσων Ενημέρωσης».
 
Στην ερώτησή τους, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούσαν την Επιτροπή αν συνάδουν οι πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης με τις ευρωπαϊκές αρχές για την ελευθερία του Τύπου και αν η Επιτροπή σκοπεύει να εντάξει την οπισθοδρόμηση της ελευθερίας και πολυφωνίας του Τύπου στην Ελλάδα, στην Έκθεσή της για το Κράτος – Δικαίου στην Ελλάδα.
 
Ακολουθούν οι πλήρεις Ερώτηση και Απάντηση:
 
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-004708/2021
 
προς την Επιτροπή
 
Άρθρο 138 του Κανονισμού
 
Dimitrios Papadimoulis (The Left), Konstantinos Arvanitis (The Left), Alexis Georgoulis (The Left), Petros Kokkalis (The Left), Stelios Kouloglou (The Left), Elena Kountoura (The Left)
 
Θέμα:  Οπισθοδρόμηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα
 
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε πρόσφατα από καγκελάριος της Αυστρίας, καθώς οι αρχές ερευνούν τον ίδιο και συνεργάτες του για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας για χαλκευμένες δημοσκοπήσεις και για τη δωροδοκία ομίλου μέσων ενημέρωσης για τη δημοσίευσή τους[1].
 
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση, επικαλούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, προχώρησε σε χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 42 εκατομμυρίων ευρώ προς ΜΜΕ με αδιαφανή κριτήρια (απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσίευση, πρόσκληση λίγων ημερών κ.λπ.).
 
Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εταιριών δημοσκοπήσεων που διενεργούν δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία των ΜΜΕ και παράλληλα αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών σε φορείς της κυβέρνησης, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα αξιοπιστίας και δεοντολογίας.
 
Τέλος, τροπολογία που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, που εφιστούν τον κίνδυνο λογοκρισίας και διώξεων δημοσιογράφων.
 
Σημειώνεται ότι σχετική έκθεση των "Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα" τονίζει τη σοβαρή οπισθοδρόμηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπέστη σοβαρό πλήγμα το 2020».
 
Δεδομένου ότι η ποιοτική και ανεξάρτητη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, ερωτάται η Επιτροπή:
 
1.    Συνάδουν οι πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης με τις ευρωπαϊκές αρχές για την ελευθερία του Τύπου;
 
2.    Θα εντάξει την οπισθοδρόμηση της ελευθερίας και πολυφωνίας του Τύπου στην Ελλάδα στην έκθεσή της για το κράτος δικαίου;
 
 
 
EL
 
E-004708/2021
 
Απάντηση της αντιπροέδρου κ. Jourová
 
εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 
(17.12.2021)
 
 
 
Η Επιτροπή παρακολουθεί τις σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την πολυφωνία και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για το κράτος δικαίου και τα συναφή επακόλουθα μέτρα
 
Η έκθεση της Επιτροπής του 2021 για το κράτος δικαίου επισήμανε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και απειλές κατά της σωματικής ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα Η έκθεση της Επιτροπής του 2022 για το κράτος δικαίου θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και την ασφάλεια των δημοσιογράφων.
 
Η ελευθερία και η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη λογοδοσία των κυβερνήσεων και την παρακολούθηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ένωση. Ειδικότερα, η Επιτροπή επεξεργάζεται μια νέα πρωτοβουλία — έναν «ευρωπαϊκό νόμο για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης». Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην αύξηση της διαφάνειας, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας όσον αφορά δράσεις που επηρεάζουν την ελευθερία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.
 
21.12.2022
 
 
 
 
 
 
[6] Η έκθεση του 2021 για το κράτος δικαίου, η οποία εγκρίθηκε στις 20 Ιουλίου 2021, καλύπτει βασικές εξελίξεις σε όλα τα κράτη μέλη όσον αφορά τα συστήματα απονομής δικαιοσύνης, τα πλαίσια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης και άλλα θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με τους ελέγχους και τις εξισορροπήσεις.
 

Τις μέρες των εορτών ένα νέφος αιθαλομίχλης, επανεμφανίστηκε έντονα πάνω από τα Ιωάννινα. Η αιθαλομίχλη οφείλεται στην καύση ακατάλληλων καύσιμων υλών για οικιακή θέρμανση, στα οποία καταφεύγουν οι πολίτες αφού το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος διπλασιάστηκε για τα νοικοκυριά και το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε 30-35% σε σχέση με τις περσινές τιμές. Επιπρόσθετα η οικονομική αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν το κόστος για θέρμανση, διαρκώς επιδεινώνεται εξαιτίας και της μεγάλης ακρίβειας σε βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα είναι απογοητευτικά, με ένα και μοναδικό σταθμό μέτρησης που υπάρχει στην πόλη, όταν ανήμερα Χριστουγέννων η συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10μm (PM10) έφτασαν τα 128 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 μικρογραμμάρια. Σύμφωνα με τις οδηγίες και τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όρια που είναι αρκετά παραπάνω από αυτά που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ τον Σεπτέμβριο του 2020) η μέση ημερήσια συγκέντρωση των PM10 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50mgr ανά κυβικό μέτρο αέρα, για περισσότερες από 35 μέρες τον χρόνο. Ήδη βρισκόμαστε πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Μετρήσεις για σωματίδια με μικρότερη διάμετρο, τα PM2.5 και τα PM1 και για το διοξείδιο του αζώτου ,που είναι ακόμη πιο επικίνδυνα για την υγεία, δεν γίνονται.

Είναι σε εξέλιξη έρευνα του ινστιτούτου παγκόσμιας υγείας ( ISGlobal), που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά για την ποιότητα του αέρα σε 1000 ευρωπαϊκές πόλεις και κατατάσσει τα Γιάννενα σε μέτρια θέση ,. Για να προφυλαχθούμε από την αιθαλομίχλη χρειαζόμαστε ένα δίκτυο μετρήσεων σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο με on line πρόσβαση των πολιτών. Όχι φυσική δραστηριότητα και εξωτερικές εργασίες σε μέρες που είναι πάνω από το όριο επιφυλακής οι ρύποι και ανάληψη ευθυνών των αρμόδιων αρχών προς ενημέρωση των πολιτών.

.

Επειδή η αιθαλομίχλη και οι συνέπειές της είναι αποτέλεσμα της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών που εφαρμόζονται, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι αναγκαία η πραγματική στήριξη εδώ και τώρα των πιο αδύναμων νοικοκυριών για να αντεπεξέλθουν  στις ενεργειακές τους ανάγκες το φετινό χειμώνα. Θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και κάποια μέτρα από την εργαλειοθήκη του Οκτωβρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Να απλοποιηθούν επίσης οι διαδικασίες έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα και κυρίως τα παλαιότερα κτήρια να γίνουν ενεργειακά ώστε να προσφέρουν οικονομική θέρμανση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι μακριά από την πραγματικότητα και αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχειριστεί το κρίσιμο πρόβλημα της ακρίβειας στην ενέργεια, για το οποίο η ίδια έχει σημαντική ευθύνη. Οι τελευταίες (7-1-2022) εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην ενέργεια αποτελούν μνημείο ανεπάρκειας. Τα ανακοινωθέντα αντί να ανακουφίζουν τους πολίτες μειώνουν κατά 15% την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα!

Ως εκ τούτου και η αιθαλομίχλη θα συνεχίσει να είναι εδώ. Ο χειμώνας είναι ουσιαστικά μπροστά μας και ήδη έχουμε ξεπεράσει αρκετές μέρες τα όρια επιφυλακής.

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος απειλεί πλέον την κοινωνία και τη δημόσια υγεία. Τα προβλήματα. όμως δεν λύνονται με διαγγέλματα στην τηλεόραση και ανεπαρκή μέτρα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κεντρικός προγραμματικός στόχος για τη νέα προοδευτική κυβέρνηση της χώρας είναι ο έλεγχος της αγοράς ενέργειας και προϊόντων για να μην λειτουργούν καρτέλ, η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου σε ΔΕΗ και Δίκτυα και άσκηση δημόσιων πολιτικών μείωσης των τιμών στους καταναλωτές και κυρίως ο ενεργειακός μετασχηματισμός και η πράσινη μετάβαση να γίνει με οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

Η αλλαγή πολιτικής και προτεραιοτήτων και η στήριξη της ενεργειακής δημοκρατίας είναι επιβεβλημένη τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ώστε να έχουμε όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, πρόσβαση σε φθηνή και καθαρή ενέργεια και να προφυλαχθούμε από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

                                                                       ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων

Σήμερα (21-12-2021) το μεσημέρι και επί της Επαρχιακής Οδού Κοσμηράς – Δωδώνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 

Ο οδηγός του οχήματος ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Προσνάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την νέα δίωξη από την (Μπακαλάρος κατασκευαστική), ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, με αποτέλεσμα να καλείται να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα παραμονή Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, με περίσσιο θράσος, ο θύτης της επίθεσης στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τρεις μήνες μετά (!) - από τις 6 Μαΐου, μέρα της επίθεσης - προφανώς για λόγους αντιπερισπασμού κι εκδίκησης, υπέβαλε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται από την εργοδοσία που έρχεται να προστεθεί σε αυτή που επίσης υπέβαλλε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και στον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, για λόγους αντιπερισπασμού

      Δεν έφτανε που στις 6 Μαΐου, μέρα της πρωτομαγιάτικης απεργίας, λειτούργησε ερπυστριοφόρο όχημα, χωρίς να έχει άδεια, «επειδή είναι δικό του», κινούμενος ενάντια στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου τραυματίζοντάς τον, με κίνδυνο ακόμα και να τον πατήσει.

    Δεν έφτανε που δεν τηρούσε κανένα μέτρο προστασίας, έχοντας μετατρέψει για αρκετούς μήνες τον κεντρικό δρόμο του Νυδριού σε εργοτάξιο χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, για τέτοιου είδους εργοτάξια μέσα σε αστικό ιστό.

     Δεν έφτανε που παραβίαζε συστηματικά το ωράριο εργασίας με δουλειά μέχρι να δύσει ο ήλιος καθημερινά, γιατί δεν ήθελε να προσλάβει επιπλέον εργάτες, κρατώντας παράλληλα σε «ομηρία» ολόκληρο το χωριό που τον περίμενε να τελειώσει, ώστε να «ανοίξει η σεζόν» για τα καταστήματα.

    Νομίζει τώρα, ο εργολάβος, ότι με μηνύσεις αντιπερισπασμού 3 μήνες μετά (!) την επίθεσή του, «θα βγει κι από πάνω». Τον πληροφορούμε ότι είναι βαθιά γελασμένος. Απέναντι στην εργοδοσία, η εργατική τάξη απαντάει ενιαία και μαχητικά.

Σύμφωνα με φωτορεπορτάζ του tempo 24 ";Aγνωστοι "επιτέθηκαν" αργά τη νύχτα στο κτίριο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στον όδο Υπάτης στην εθνική οδό Πατρών Αθηνών, πετώντας μπογιές στην είσοδο και στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ έγραψαν και συνθήματα υπογράφοντας το με χαρακτηριστικό "Α".

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ενημέρωσε για το περιστατικό τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αλλά επικοινώνησε και με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει τηλεφωνικά και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Τάκη Θεοδωρικάκο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ: https://tempo24.news/eidisi/374965/patra-agnostoi-epitethikan-me-mpogies-kata-tis-6is-ype-synagermos-stin-elas-foto

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, διοργανώνουν συγκέντρωση τροφίμων και ειδών άμεσης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθούν, στο μέτρο του

δυνατού, συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους.

Καλούμε τα μέλη μας και τους φίλους του κόμματος να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.  Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε συμπολίτες μας μέσω του

Κοινωνικού Παντοπωλείου του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και σε πρόσφυγες που διαμένουν στην περιοχή μας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Πυρσινέλλα 1 και Ν.Ζέρβα, 3 ος όροφος) κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • από Δευτέρα 20/12 έως και Τετάρτη 22/12 πρωί (11:00-13:00) και απόγευμα (18:00-20:00)

  • από Δευτέρα 3/1/2022 έως και Τετάρτη 5/1/2022  πρωί (11:00-13:00) και απόγευμα (18:00-20:00)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651033613

Συγκεντρώνουμε:

 Άμεσα Αναγκαία Είδη Διατροφής

 

1.       Αλεύρι  2.Ζάχαρη 3.Όσπρια (φασόλια-φακές-ρεβύθια) 4.Ρύζι(όλα τα είδη, συμπεριλαβανομένου και του basmati) 5.Ηλιέλαιο 6.Ελαιόλαδο 7.Μακαρόνια 8.Πίτες

 

συσκευασμένες Αραβικές 9.Τσάι(όλα τα είδη συμπεριλαμβανομένου του μαύρου) 10.Φρυγανιές-Παξιμάδια 11.Ντοματοπελτές 12.Αλάτι/Πιπέρι 13. Γάλα Εβαπορέ.

 

    Είδη υγιεινής για γυναίκες  & μωρά  

       Σερβιέτες 2.Πάνες

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρωταρχικά, εάν έχει κατατεθεί ο φάκελος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός- Άνοιξη 2021» και δευτερευόντως, εάνπροτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πρέβεζας σε Πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρκας, έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη με αντίστοιχη Ερώτηση, που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την τρέχουσα χρονιά.

Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού,όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.

Παράλληλα δίνονταν υποσχέσεις από την κυβέρνηση, περί προσπαθειών έκτακτης χρηματοδότησης και από εθνικούς πόρους.

Παρόλα αυτά και μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και συνεπακόλουθη έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είναι απούσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας νέα Ερώτηση, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενημερώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς της Πρέβεζας τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Πρέβεζα, 09/11/2021

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

Θέμα: «Ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, για το φαινόμενο της ακαρπίας»

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής μου Ερώτησης υπ. αριθμ. 8799/8.9.2021, για άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, που επλήγησαν σφοδρά την τρέχουσα χρονιά από το φαινόμενο της ακαρπίας και το υπ. αρ.πρωτ. 1231/244158/26.10.2021 απαντητικό έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ., βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δεδομένων προκειμένου να αξιολογηθεί η έκταση της ζημιάς στην παραγωγή». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι: «Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Πολιτείας είναι η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πηγές χρηματοδότησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ενωσιακό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε μέτρα για αποζημίωση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιών μέσω του ΕΛ.Γ.Α. και των καλυπτόμενων, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.»

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α με το υπ. αριθμ. 8808/8.7.2021 απαντητικό έγγραφο του, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρει ότι “οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας, για την ακριβή τεκμηρίωση των ζημιών με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021 όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc πρόγραμμα το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.”.

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα αποζημιωθούν μέσω εθνικών πόρων,

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Πρέβεζας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ακαρπίας με συνεπακόλουθη έλλειψη μοναδικού εισοδήματος,

Επειδή θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

● Έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς της Π.Ε.Πρέβεζας στο πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός Άνοιξη 2021”;

● Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς της Π.Ε. Πρέβεζας σε έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα (βάσει του Νόμου 4582/2018 περίθεματικού τουρισμού), συνδιοργανώνει το European CirrusRally2021.

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους. Οι χώρες προέλευσης τωναεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία-Σλοβακία-Βουλγαρία - Ελλάδα –Μαυροβούνιο – Σλοβενία –Γερμανία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel. Η εκδήλωση τελείυπότηναιγίδατουΥπουργείου Τουρισμού καιτης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιοτης Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών CirrusSR22TG6,τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπουαναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τοδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοΓεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσηςπρογραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους τουνησιούκαισταπαιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς διεθνές αεροδρόμιο των      Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για 2 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Πωλείται δώροφη ημιτελής οικοδομή εμβαδού 262, 08 τ.μ. στην περιοχή Νέα Ζωή Ιωαννίνων κοντά στο αεροδρόμιο. Είναι χτισμένη σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 438,70 τμ. και καλύπτει τα 149.94 τμ. αυτής.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις πρωινές ώρες, στο τηλ 6947646123 (κα Γιώτα).