ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ηπείρου,δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε… απρόσκλητους επισκέπτες, τους οποίους αν δεν ‘περιποιηθούμε’ κατάλληλα μπορεί και να πονέσουμε… 

 

Ειδικά όσων τα σπίτια είναι λιθόκτιστα οι σκορπιοί, (περί αυτών ο λόγος) είναι σχεδόν συγκάτοικοι και τρομάζουν εμάς και τις οικογένειές μας.

 


Εάν μάλιστα έχουμε και την ατυχία να μας τσιμπήσουν, τότε έχουμε… παρατράγουδα. Τρέχουμε σε Κέντρα Υγείας ή εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων για τις πρώτες βοήθειες, ενώ και ο πόνος είναι αφόρητος.

Γράφει ο Δημήτρης Τηνιακός (γεωπόνος)

"Οι σκορπιοί είναι αραχνίδες. Η φυσιολογία τους θυμίζει περισσότερο αράχνες, τσιμπούρια και ακάρεα παρά στα έντομα. Πολλοί, δε, λόγω του μήκους τους, τους μπερδεύουν με ερπετά, μια απολύτως λανθασμένη αντίληψη.

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
Οι σκορπιοί ανήκουν στην κατηγορία των αραχνίδων (class: Arachnida) της συνομοταξίας των αρθρόποδων (Phylum: Arthropoda) του ζωικού βασιλείου και στην τάξη των σκορπιών (Orders: Opiolines, Palpigradi, Psedorscorpionida, ricinulei, schizomida, scorpiones).

 



Το μήκος τους κυμαίνεται από 7.5 έως 20 εκατοστά, φέρουν τέσσερα ζεύγη ποδιών και λεπτή ουρά στην οποία καταλήγει το κεντρί από το οποίο εκκρίνεται το δηλητήριο (το οποίο παράγεται από εξειδικευμένους αδένες που φέρουν στο κοιλιακό τους τμήμα) με το οποίο σκοτώνουν τα θηράματά τους. Επιπλέον έχουν μεγάλες δαγκάνες και είναι σαρκοβόροι.

Διαχειμάζουν σε ξηρά κλίματα και τους συναντάμε κυρίως κάτω από πέτρες, μέσα στην άμμο και σε εσοχές κορμών ανάμεσα από ξύλα, ακόμα και σε τοίχους ή σε περβάζια παραθύρων. Οι σκορπιοί είναι νυκτόβιοι γι’ αυτό το λόγο, το πρωί μπορεί να τους βρούμε μέσα σε παπούτσια, παντόφλες, ρούχα κ.λπ..



 

Υπάρχουν πάνω από 1.000 είδη σκορπιών οι οποίοι ανήκουν σε έξι οικογένειες. Μόνο ορισμένοι από τους σκορπιούς της οικογένειας bultidate παράγουν δηλητήριο νευροτοξικό για τον άνθρωπο. Τα πλέον δηλητηριώδη είδη είναι ο buthotus tamulus τον οποίο συνατάμε στην Νότια Ασία, ο Leiurus quiquestriantus στην Βόρεια Αφρική και στην έρημο Σαχάρα, ο Tittyus Serulatus που ζει στη Βραζιλία και τη ζούγκλα του Αμαζόνιου και ο Cetruroides suffesus στην Κεντρική Αμερική. Μόνο στο Μεξικό πεθαίνουν περίπου 1.000 άτομα κάθε χρόνο από τα τσιμπήματα σκορπιών.

Στη χώρα μας συναντάμε γενικά δύο είδη σκορπιών: τους ξανθούς σκορπιούς, οι οποίοι βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές ή κοντά σε λίμνες και ποτάμια και τους μαύρους σκορπιούς, που ζούνε σε ορεινές περιοχές. Αν και οι σκορπιοί που έχουμε στη χώρα μας δεν ανήκουν στους θανατηφόρους, τα τσιμπήματά τους είναι αρκετά επώδυνα και ιδιαίτερα αυτά των ξανθών.

ΚΑΤΑΓΩΓΗ
Ο σημερινός σκορπιός κατάγεται από το θαλάσσιο σκορπιό (Jaekelopterus rhenaniae), ένα «προϊστορικό τέρας» που ζούσε πριν την εμφάνιση των δεινοσαύρων.Αυτός είχε μέγεθος 2,5-3,5 μέτρα και ζύγιζε περίπου 180 κιλά! Στον Jaekelopterus rhenaniae πρέπει να οφείλουν την καταγωγή τους όλα τα είδη αραχνών, τσιμπουριών και ακάρεων. Μια πρόσφατη ανακάλυψη σε λατομείο της Γερμανίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
 
Απολιθωμένη δαγκάνα σκορπιού μήκους 46 εκατοστών αποδεικνύει την αλήθεια για το μέγεθος του πρόγονου του σκορπιού. Ο Jaekelopterus rhenaniae ο οποίος  εξαφανίστηκε πριν 390 εκατομμύρια χρόνια, πρέπει να ήταν ο κυρίαρχος των λιμνών και των ποταμιών κατά τη διάρκεια της Ανθρακοφόρου Περιόδου.
 
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι γιγάντιες διαστάσεις των πρωτόγονων αρθρόποδων οφείλονταν στα υψηλά επίπεδα οξυγόνου εκείνης της εποχής, ενώ άλλοι τις αποδίδουν σε μια προϊστορική «κούρσα εξοπλισμών» ανάμεσα σε θηράματα και κυνηγούς. Άλλωστε τα πρωτόγονα ψάρια που κυνηγούσε ο υδρόβιος σκορπιός, ήταν και αυτά θωρακισμένα.
 
Η ομάδα του δρ Μπρέιντι, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, αποδίδει όμως το γιγαντισμό των ασπόνδυλων της περιόδου εκείνης στην απουσία αρπακτικών. «Το μεγάλο μέγεθος σημαίνει ότι φαίνεσαι πολύ. Η φυσική εξέλιξη δεν ευνοεί το μέγεθος. Πρέπει να είσαι μικρόσωμος για να κρυφτείς και να επιβιώσεις».
 
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι σκορπιοί εγκατέλειψαν το υγρό στοιχείο για την ξηρά πριν 450 εκατομμύρια χρόνια, οπότε και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως χερσαία όντα. Ο υδρόβιος πρόγονος του σημερινού σκορπιού, Jaekelopterus rhenaniae, κατατάσσεται στους ευρυπτερίδες, απ' όπου πιθανότατα προήλθαν και όλοι οι αραχνίδες.



ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Το δηλητήριο των σκoρπιών είναι µίγµα υδατοδιαλυτών ουσιών και περιέχει βλενοπολυσακχαρίτες, µικρές ποσότητες υαλουρονιδάσης και φωσφολιπάσης, µικρού µοριακού βάρους µόρια (όπως η σεροτονίνη ή η ισταµίνη),  ανασταλείς της πρωτεάσης, απελευθερωτές ισταµίνης και νευροτοξίνες.

Οι νευροτοταξίνες ασκούν χολινεργικές και αδρενεργικές δράσεις, έχουν άµεση δράση στη συναπτική µεµβράνη και κυρίως στους διαύλους νατρίου µε συνέπεια την εισροή ιόντων νατρίου και ασβεστίου στο κύτταρο.

Η βαρύτητα της δηλητηρίασης σχετίζεται µε τη πoσότητα και τη σύσταση του δηλητηρίου, που εξαρτάται από το είδος του σκορπιού, την ηλικία του, τη κατάσταση θρέψης του, την εποχή του δήγματος, τη γεωγραφική περιοχή και την ακεραιότητα του κεντριού, αφού πολλοί σκορπιοί έχουν σπασµένο κεντρί και το δήγμα τους δεν µπορεί να διαπεράσει το δέρµα. Η ηλικία και το µέγεθος είναι οι παράγοντες που προκαλούν και τις βαριές δηλητηριάσεις.Τέλος, το σηµείο δήγµατος και πιθανόν η διαφορετική ευαισθησία των θυµάτων στο δηλητήριο διαδραματίζουν κάποιο ρόλo.
 
Το δήγµα των µη θανατηφόρων σκορπιών µοιάζει µε αυτό της σφήγκας αν και είναι κάπως πιο οδυνηρό ενώ πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπo.Το δήγµα των θανατηφόρων σκορπιών είναι πιο επώδυνο. Αρχικά προκαλείται αίσθηµα κνησµού που μπορεί να γίνει αντιληπτό από το θύμα αφού δεν υπάρχει κάτι το εµφανές στο σηµείο του δήγµατος.
 
Αντίθετα, η παρουσία οιδήµατος και ερυθήµατος ή πορφυρής απόχρωσης του δέρµατος είναι ενδείξεις ότι το δήγµα προέρχεται από µη θανατηφόρo είδος σκορπιού. Ακολουθεί σε διάστηµα 5-60 λεπτών πόνος, που µπορεί να είναι αρκετά έντονος. Το σηµείο του δήγµατος είναι πολύ ευαίσθητο στη ψηλάφηση.
 
Χαρακτηριστικά είναι το τελευταίο σηµείο του σώµατος που αναρρώνει. Το ελαφρό κτύπηµα του προκαλεί πόνο ή αίσθηµα καύσους που µεταναστεύει µέσω του άκρου προς τον κορµό. Η ευαισθησία και ο ελαφρύς πόνος µπορούν να παραµείνουν µέχρι 10 µέρες έως δύο εβδομάδες.
 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
Το τσίμπημα του σκορπιού είναι αρκετά επώδυνο. Προκαλεί τοπικό οίδημα, φλεγμονή η οποία συνοδεύεται από υπεραιμία στην περιοχή (αλλαγή χρωματισμού – αύξηση θερμοκρασίας). Ακόμη πολλές φορές παρατηρείται μούδιασμα, ναυτία, πυρετός, δυσκολία στην ομιλία, κράμπες στο στομάχι, σπασμοί και σοκ.

Στη χώρα μας δεν υπάρχουν στο φυσικό τους περιβάλλον θανατηφόροι σκορπιοί όμως μπορεί να παρέλθει θάνατος του θύματος αν προκληθεί αλλεργικό σοκ. Οι πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση των γενικευμένων συμπτωμάτων περιλαμβάνουν κυρίως τη βασική υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών και τη χορήγηση του αντίστοιχου ορού, ο οποίος περιέχει αντισώματα που εξουδετερώνουν το δηλητήριο.
 
Λέγεται ότι λίγα δευτερόλεπτα εναπόθεσης  ζεστού νερού στην περιοχή του δήγματος είναι αρκετά ώστε να απαλυνθεί η πληγή από το τσίμπημα του σκορπιού. Πενήντα βαθμοί Κελσίου πάνω στα δήγματα όλων των αρθρόποδων είναι πολύ αποτελεσματικοί, αφού η θερμοκρασία αυτή διασπά όλες τις προτεϊνικής φύσεως τοξίνες κ.λπ. που εισέρχονται μέσα από το δέρμα μας.
 
Στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού γίνεται το αντίθετο, δηλαδή κρύο νερό ή πάγος. Ειδικά όταν έχουμε τσιμπήματα από κουνούπια, ένα σύντομο ζεστό μπάνιο ή ντους είναι ανακουφιστικό. Αν δεχτούμε τσίμπημα από σκορπιό και χρειαζόμαστε πολύ ώρα ώστε να φτάσουμε σε κάποιο ιατρικό κέντρο, γιατρό ή νοσοκομείο ακόμα και η φλόγα ενός αναπτήρα κοντά στο τσίμπημα είναι ανακουφιστική.
 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΟΡΠΙΩΝ
Συνήθως για τους σκορπιούς χρησιμοποιούμε απωθητικά και λιγότερο σκευάσματα για την εξόντωσή τους. Σε περιπτώσεις όμως που εμφανίζονται σκορπιοί μέσα σε σπίτι δεν είναι δυνατή η χρήση απωθητικών και πρέπει να επέμβουμε με κατάλληλα σκευάσματα εξόντωσης.
 
ΑΠΩΘΗΤΙΚΑ
Τα απωθητικά σκευάσματα έχουν βάση το θείο. Και σκέτο θειάφι φυτοπροστασίας είναι αρκετά αποτελεσματικό και όσο παραμένει σταθερό στο χώρο, δεν επιτρέπει την έλευση όχι μόνο αραχνίδων αλλά και ερπετών. Ο τρόπος χρήσης του θειαφιού είναι η περιμετρική οριοθέτηση ενός χώρου (π.χ. ενός σπιτιού) πλάτους περίπου 10cm. Για καλύτερο αποτέλεσμα καλή θα ήταν η διάνοιξη ενός επιφανειακού αυλακιού βάθους περίπου 5 εκατοστών και πλάτους 10. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε την υπολλειματικότητα του θειαφιού στο χώρο, ο οποίος θα μειώνεται από τον αέρα και τις βροχές.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΆ:

H απολύμανση ενός χώρου από αραχνίδες πρέπει να γίνεται με υγειονομικά σκευάσματα. Τα ισχυρότερα κατά των σκορπιών είναι τα σκευάσματα με βάση τα οξείδια του πυριτίου. Αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένο συνεργείο απολυμάνσεων κατοικημένων περιοχών, γιατί αλόγιστη ή απρόσεχτη χρήση τους μπορεί να έχει δυσμενές συνέπειες για τους ανθρώπους ή τα κατοικίδια που ζουν εκεί.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου Σουλίου "Η Γλαβίτσα" σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει: "Με απρόσμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά η Ημερίδα για τη Μελισσοκομία και Κτηνοτροφία που συνδιοργάνωσαν το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλοτόπου και η Περιφέρεια Ηπείρου την Κυριακή 19-3-2023. Η εκδήλωση, στην οποία προσήλθε πλήθος κόσμου από τα πέντε Σουλιωτοχώρια και όχι μόνο, έλαβε χώρα στο Ξενώνα του Σουλίου, δίπλα στα ιστορικά Πηγάδια. Τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την ομήγυρη ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, πρώην Δήμαρχος Σουλίου και νυν επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Μπραΐμη - Μπότση Σταυρούλα, οι αντιδήμαρχοι Σουλίου κ.κ. Ντάγκας Γεώργιος και Παππάς Παναγιώτης και άλλοι. Το Δ,Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου τους ευχαριστεί όλους θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στους πέντε καταξιωμένους επιστήμονες που αφιλοκερδώς και με περισσή προθυμία και χαρά προσέφεραν τις πολύτιμες επιστημονικές τους γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της Ημερίδας. Αυτοί είναι οι κ.κ.: Ζελοβίτης Ιωάννης, Γεωπόνος, Δρ, Λώλος Παναγιώτης Γεωπόνος Μελισσοκόμος, Παπαδοπούλου Βασιλική, Μελισσοκόμος - Εκαιδεύτρια Δ. ΙΕΚ, Μάργαρης Γεώργιος, Ιδιώτης Ζωοτέχνης και Χόβολος Γεώργιος, ιδιώτης Κτηνίατρος.

Στην εκδήλωση προσήλθαν ακόμη και έκαναν ουσιαστική παρέμβαση στοθέμα της μελισσοκομίας οι κ.κ. Αναστάσιος Ποντίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας(ΟΜΣΕ) και Τσιάβος Βασίλειος, Πρόεδρος Μελισσοκόμων Θεσπρωτίας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε ακόμη την περιφέρεια Ηπείρου για την οικονομική στήριξη της ημερίδας καθώς και τα υπέροχα παιδιά του Ξενώνα, Φώτη και Φίλιππα για την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και τις άλλες κυρίες, μεταξύ των οποίων τη μητέρα τους κ. Παναγιώτα Τσιρώνη, για την ετοιμασία του μπουφέ με τα πεντανόστιμα φαγητά από Σουλιώτικα προϊόντα, που με περισσή αγάπη και φροντίδα ετοίμασαν για όλον τον κόσμο.

Κάτω από το λαμπρό φως και τη θαλπωρή του Ήλιου της ανοιξιάτικης αυτής Κυριακής του Μάρτη, ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση των προσκεκλημένων στην άγριας ομορφιάς μαγευτική και λουλουδιασμένη Φύση του τοπίου καθώς και στα πλέον Ιστορικά σημεία του Ιερού χώρου του Σουλίου, όπου αναπαύονται οι ψυχές των Ηρώων.

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202