ΑΓΟΡΑ

Ενώ οι ανάγκες των ανθρώπων παραμένουν λίγο-πολύ οι ίδιες στο πέρασμα των αιώνων, εκείνο που αλλάζει είναι οι τεχνολογικές συνθήκες μέσα στις οποίες έρχεται στη ζωή κάθε γενιά. Αλλάζουν δηλαδή οι τρόποι με τους οποίους καλύπτονται και ικανοποιούνται αυτές οι πανανθρώπινες και αιώνιες ανάγκες.

Μια τέτοια απαραίτητη δραστηριότητα στη ζωή του ανθρώπου είναι φυσικά και το εμπόριο. Από τότε που ο άνθρωπος έδωσε κάτι σε κάποιον άλλον που το χρειαζόταν, λαμβάνοντας βέβαια κάποιο αντάλλαγμα, στο πλαίσιο της πρωτόγονης ανταλλακτικής οικονομίας, γεννήθηκε στον πλανήτη το εμπόριο ως μία από τις βασικές συναλλαγές που θα όριζαν έκτοτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας το εμπόριο συνδέθηκε όσο τίποτε άλλο με την έννοια της οικονομίας. Όροι όπως «τιμή», «κόστος», «κέρδος», «εκπτώσεις» και πολλές ακόμη χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια έντονη και συνεχή δραστηριότητα που παρατηρείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ακόμη και σε κοινωνίες που έχουν μείνει πίσω σε επίπεδο ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ο πιο πρόσφατος όρος που αφορά το εμπόριο είναι το «ηλεκτρονικό εμπόριο και η κατασκευή eshop», που δεν είναι παρά η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από το Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις ιστοσελίδες που διατηρούν στο Ίντερνετ τα ψηφιακά καταστήματα. Χωρίς ο πελάτης να έρθει σε άμεση, φυσική επαφή με το προϊόν, μπορεί να το επιλέξει στην οθόνη του υπολογιστή του, να το παραγγείλει και να ολοκληρώσει την αγορά του με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Στη συνέχεια δεν έχει παρά να περιμένει (όχι για πολύ πάντως…) να έρθει το προϊόν στο σπίτι του. Ένα από τα ατού του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σίγουρα η ταχύτητα στην παράδοση των παραγγελιών, αφού οι εταιρείες του κλάδου χρησιμοποιούν ταχυμεταφορείς ή έχουν δικό τους δίκτυο μεταφορών.

Καθώς πολλά προϊόντα είναι γνωστά και δεν απαιτούν την εκ νέου… γνωριμία με τον καταναλωτή, ο τελευταίος μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο για άλλες δραστηριότητες ψωνίζοντας μέσω Διαδικτύου, και μάλιστα σε τιμές πολύ ανταγωνιστικές, βγαίνοντας διπλά κερδισμένος. Αυτό το διπλό κέρδος χρόνου και χρήματος είναι μία από τις βασικές αιτίες που τα e-shopsέχουν συγκεντρώσει την προτίμηση τόσο πολλών καταναλωτών.

Άλλη μία βασική αιτία είναι η διασύνδεση που έχουν επιτύχει οι διαφημιστές μεταξύ e-shopsκαι κοινωνικών δικτύων, καθώς τα socialmediaεκτός από μέσο επικοινωνίας είναι και πλατφόρμα προβολής τρόπων ζωής, προϊόντων, προσώπων και τάσεων στη μουσική, στη μόδα και σε πολλά άλλα θέματα. Ειδικά η προώθηση στο Instagram, που αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο forumόπου παρουσιάζεται ό,τι θα φορεθεί, θα διαβαστεί και θα απασχολήσει τον πλανήτη αύριο, επομένως κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που θέλει να είναι ανταγωνιστικό πρέπει να βρίσκεται με κάποιον τρόπο στις σελίδες του πιο δημοφιλούς μέσου.

Εκτός όμως από τα κοινωνικά μέσα, υπάρχει και η διαδικτυακή διαφήμιση που φέρνει πελάτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και η βελτίωση της παρουσίας των e-shopsστις μηχανές αναζήτησης ώστε να είναι πιο γρήγορες έναντι του ανταγωνισμού. Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως η προβολή των ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά απαιτεί δουλειά σε πολλούς τομείς.

Ωστόσο, το πιο μεγάλο όπλο του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η ίδια η αναγκαιότητα της ύπαρξής του στον σύγχρονο κόσμο, καθώς και η φυσική τάση και πορεία του ανθρώπου προς καθετί καινοτόμο και νεωτεριστικό που έχει στόχο να του διευκολύνει τη ζωή.   

Πηγή πληροφοριών: Εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων NetPlanet - Αθήνα  με εξειδίκευση και στην διαφήμισή σας στο Internet.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου Σουλίου "Η Γλαβίτσα" σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει: "Με απρόσμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά η Ημερίδα για τη Μελισσοκομία και Κτηνοτροφία που συνδιοργάνωσαν το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλοτόπου και η Περιφέρεια Ηπείρου την Κυριακή 19-3-2023. Η εκδήλωση, στην οποία προσήλθε πλήθος κόσμου από τα πέντε Σουλιωτοχώρια και όχι μόνο, έλαβε χώρα στο Ξενώνα του Σουλίου, δίπλα στα ιστορικά Πηγάδια. Τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την ομήγυρη ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, πρώην Δήμαρχος Σουλίου και νυν επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Μπραΐμη - Μπότση Σταυρούλα, οι αντιδήμαρχοι Σουλίου κ.κ. Ντάγκας Γεώργιος και Παππάς Παναγιώτης και άλλοι. Το Δ,Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου τους ευχαριστεί όλους θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στους πέντε καταξιωμένους επιστήμονες που αφιλοκερδώς και με περισσή προθυμία και χαρά προσέφεραν τις πολύτιμες επιστημονικές τους γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της Ημερίδας. Αυτοί είναι οι κ.κ.: Ζελοβίτης Ιωάννης, Γεωπόνος, Δρ, Λώλος Παναγιώτης Γεωπόνος Μελισσοκόμος, Παπαδοπούλου Βασιλική, Μελισσοκόμος - Εκαιδεύτρια Δ. ΙΕΚ, Μάργαρης Γεώργιος, Ιδιώτης Ζωοτέχνης και Χόβολος Γεώργιος, ιδιώτης Κτηνίατρος.

Στην εκδήλωση προσήλθαν ακόμη και έκαναν ουσιαστική παρέμβαση στοθέμα της μελισσοκομίας οι κ.κ. Αναστάσιος Ποντίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας(ΟΜΣΕ) και Τσιάβος Βασίλειος, Πρόεδρος Μελισσοκόμων Θεσπρωτίας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε ακόμη την περιφέρεια Ηπείρου για την οικονομική στήριξη της ημερίδας καθώς και τα υπέροχα παιδιά του Ξενώνα, Φώτη και Φίλιππα για την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και τις άλλες κυρίες, μεταξύ των οποίων τη μητέρα τους κ. Παναγιώτα Τσιρώνη, για την ετοιμασία του μπουφέ με τα πεντανόστιμα φαγητά από Σουλιώτικα προϊόντα, που με περισσή αγάπη και φροντίδα ετοίμασαν για όλον τον κόσμο.

Κάτω από το λαμπρό φως και τη θαλπωρή του Ήλιου της ανοιξιάτικης αυτής Κυριακής του Μάρτη, ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση των προσκεκλημένων στην άγριας ομορφιάς μαγευτική και λουλουδιασμένη Φύση του τοπίου καθώς και στα πλέον Ιστορικά σημεία του Ιερού χώρου του Σουλίου, όπου αναπαύονται οι ψυχές των Ηρώων.

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202