ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο αλλά και δύσκολο εγχείρημα φαίνεται πως ανέλαβε η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, η οποία από 23 Νοεμβρίου 2015 έως 14 Φεβρουαρίου 2016 θα φιλοξενήσει την έκθεση ART31 του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου.

Το δύσκολο της υπόθεσης, έγκειται αν μη τι άλλο στη συμμετοχή 31 διαφορετικών καλλιτεχνών, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και καταβολές, χωρίς καμία προκαθορισμένη θεματική.
Το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η Ήπειρος, είτε ως τόπος καταγωγής είτε ως τόπος διαμονής και δημιουργίας.

"Μέσα σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς των τελευταίων χρόνων το Σωματείο μας προσπαθεί να είναι ένας πυρήνας πολιτιστικών δράσεων τόσο εντός της Περιφέρειας όσο και εκτός", δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, Ευγενία Παπαγεωργίου.

Η έκθεση, η οποία θα ανοίξει επίσημα για το κοινό τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 19.30, συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Π.Α.Σ.Ε.Τ.Η και τη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και βασικός της στόχος είναι να φέρει σε επαφή το γιαννιώτικο κοινό με τους ντόποιους καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Ιωαννιτών για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

e horos logo